VIRTUALNO GLAZBENO NATJECANJE

Božićna čestitka gimnazijskog zbora u utrci za nagradu GLAZBOS 2020.

Nagrada publike bit će dodijeljena zboru, ansamblu ili solistu koji osvoji najveći broj lajkova.

14:39h
0

Kao što smo na našem portalu već pisali, polaznici zbora Gimnazije Fran Galović u suradnji s kolegama iz Gimnazije Nova Gradiška i IX. Gimnazije Zagreb, a u sklopu eTwinning projekta, pred desetak su dana snimili video virtualnu čestitku. U snimanju pjesme Sretan Božić svakome pomogle su im profesorica Kristina Vladušić i Darija Kivač te profesor Danijel Šmuljić Matošević. U vrijeme stvaranja snimke stigao im je poziv za virtualno natjecanje zborova GLAZBOS na koji su se odlučili prijaviti. Prijavili su se za 4. kategoriju – Revijalni dio, a ušli su u izbor za najbolji video.

– Želja nam je bila ovim video spotom spojiti učenike naše škole u projektu, družiti se, stvarati glazbu i nove uspomene. Ujedno smo na ovaj način željeli svima poslati najljepše želje, izmamiti osmijeh na lice i prenijeti božićnu čaroliju svima koji nas budu gledali – pojasnila je Darija Kivač, profesorica iz koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Virtualno glazbeno natjecanje GLAZBOS 2020 počinje danas u 16 sati. Na njemu sudjeluje preko 40 ansambala, zborova, orkestara i solista iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Koprivnička Gimnazija predstavlja se kao Združeni zbor tri gimnazije s pjesmom “Sretan Božić svakome”. Princip je takav da će se svake minute objavljivati nova video izvedba i za nju će se moći glasati naredna 24 sata. Nagrada publike bit će dodijeljena zboru, ansamblu ili solistu koji osvoji najveći broj lajkova. Natjecanje možete pratiti na stranici Glazbos, a glasati putem iste stranice klikom na opciju like videa. Objava rezultata i proglašenje dobitnika nagrada održat će se sutra, u petak, 18. prosinca u 18 sati.

čitam...