12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
30 GODINA

Branitelji predstavili program obilježavanja obljetnice oslobođenja vojnih objekata u Križevcima
B

S obzirom na to da je ovo bila posljednja sjednica u ovome sazivu križevačkog Gradskog vijeća, predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar podnio je izvješće o radu za protekle četiri godine.

Ne propustite

Program obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja vojnih objekata u Križevcima, nekadašnje kasarne Kalnik te skladišta naoružanja i opreme Široko Brezje, utvrđen je na posljednjoj sjednici Odbora za branitelje Grada Križevaca.

Na gradskim stranicama stoji kako će proslava uključivati otkrivanje spomen-obilježja za 37 u Domovinskom ratu poginulih križevačkih branitelja. Obilježavanje će početi u četvrtak 16. rujna obilaskom mjesta pogibije branitelja. Na Strossmayerovom trgu nastupit će klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i Gradski puhački orkestar Križevci.

Na sami dan križevačkih branitelja, 17. rujna, održat će se prijem kod gradonačelnika te sveta misa na Strossmayerovom trgu. Središnja svečanost bit će kod novoga spomen-obilježja u parku u Ulici Franje Tuđmana gdje će pripadnici ratnih postrojbi otkriti 37 kocaka u znak sjećanja na poginule branitelje. Uslijedit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

S obzirom na to da je ovo bila posljednja sjednica u ovome sazivu križevačkog Gradskog vijeća, predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar podnio je izvješće o radu za protekle četiri godine. Istaknuo je, pritom, podizanje spomen-obilježja i uređenje prostorija braniteljskih udruga. Gradonačelnik Mario Rajn izrazio je zadovoljstvo radom odbora.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×