Karate klub KTC Križevci

Bruno Katavić prvak Hrvatske, njegova sestra Klara viceprvakinja

15:20h
0
Bruno i Klara Katavić // Foto: KK KTC Križevci
Bruno i Klara Katavić // Foto: KK KTC Križevci

Bruno Katavić finalnu borbu riješio je za 45 sekundi. Naslov državnog prvaka u karateu donosi mu nastup na Europskom prvenstvu u Cipru koje će se održati početkom iduće godine.

Sjajan uspjeh za križevački Karate klub KTC i brata i sestru Katavić.


Na državnom prvenstvu, održanom prošlog vikenda u Primorskom Dolcu, Bruno je postao prvak, a Klara viceprvakinja Hrvatske.

Za državno prvenstvo svaki karatist priprema se tijekom cijele godine jer zlatna medalja donosi plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati u Cipru početkom iduće godine. Iznimka nisu bili ni Bruno niti Klara.

“Naša Klara izašla je na tatami i izvrsnim borbama došla sve do finalne borbe. Na žalost, nedostatak adekvatnih priprema, uzrokovanih obavezama na fakultetu, uzele su svoj danak i Klara je na kraju morala stisnuti protivnici ruku i zaželjeti uspješan nastup u Cipru”, priopćili su iz križevačkog kluba.

Razloga za puno zadovoljstvo zato je imao njezin brat, koji je državno prvenstvo, unatoč iznimno jakoj konkurenciji, završio bez ijednog izgubljenog boda.

“Malo tko se može pohvaliti da je finalnu borbu pobijedio ‘automatom’ (kod osam poena razlike borba se prekida, op.a.) i to u roku od 45 sekundi. Nožnim tehnikama, jednostavno, uništio je protivnika i dokazao da izvrstan nastup na Svjetskom prvenstvu u Indoneziji nije plod slučajnosti, nego mukotrpan rad pod ravnanjem trenera Tomislava Dvorskog koji nosi velike zasluge za povijesni uspjeh našeg kluba”, istaknuli su iz KTC-a.

Već idućeg vikenda križevački karate reprezentativci Bruno i Klara nastupaju na Prvenstvu Balkana u Dubrovniku.

čitam...