Novo doba

Capak najavio kako će izgledati vjenčanja: Nema grljenja i ljubljenja, nema “vlakića” niti pladnjeva s hranom…

Podsjetimo, zbog rasta broja oboljelih u Hrvatskoj Stožer razmišlja o novim preporukama i mjerama, no one još nisu službene.

10:02h
0
Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, jutros je za Antenu Zagreb istaknuo da neće doći do zabrana svadbi, ali je otkrio kakve će biti preporuke.

– Dat ćemo nove preporuke za organizaciju vjenčanja, okupljanja u ugostiteljskim objektima, catering, hotelima i tako dalje. Malo ćemo postrožiti, tj. morat će se precizno voditi poimenice prisutni gosti, njihov OIB, njihov broj mobitela – najavio je.

I ponašanja na vjenčanjima morat će se prilagoditi.

– Tražit ćemo da se spriječi grljenje i ljubljenje što je na vjenčanjima jako teško, to mi je sasvim jasno. Mladoženji će biti dozvoljeno da poljubi mladu. Cateringu će biti dane upute da hranu ne služe na pladnjevima nego pojedinačno. O zabrani nismo nikada razgovarali, nego o ograničenju broja, ali on trenutno ostaje isti. I za ples ćemo dati neke preporuke. Mi vlakić ne bismo preporučili. Ljudi tada ubrzano dišu i pritom stvaraju kapljice koje se mogu prenositi – pojasnio je Capak.

Podsjetimo, zbog rasta broja oboljelih u Hrvatskoj Stožer razmišlja o novim preporukama i mjerama, no one još nisu službene.

čitam...