21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Carlsberg značajno smanjio potrošnju toplinske energije
C

Ne propustite

100615-carlsberg-mGrupacija Carlsberg, čija je članica i Carlsberg Croatia, jedina je pivovara na globalnoj listi kompanija s najvišom reputacijom, koju izrađuje Reputation Institute. Usredotočenost na zaštitu okoliša pridonijelo je visokoj razini reputacije grupacije Carlsberg i njenom uvrštavanju među globalno najuspješnije kompanije kao što su Apple, Coca Cola Company ili pak Nestlé. Sukladno svojoj politici zaštite okoliša grupacija Carlsberg je postavila najviše standarde ekološki odgovornog ponašanja i na globalnoj razini postala ekološki lider u pivarskoj industriji.

Podaci iz Godišnjg izvješća o zaštiti okoliša za 2009. godinu pokazuju trajnu kontrolu nad štetnim utjecajem na okoliš, izraženu kroz optimalno korištenje prirodnih resursa i energije potrebne za poslovanje. U odnosu na 2008. koprivnička je pivovara smanjila utrošak toplinske energije za 20 posto, što je rezultiralo smanjenjem emisije ugljičnog dioksida za gotovo 50 posto.

Uz manju potrošnju toplinske energije smanjena je i potrošnja vode, ali i količina otpada po hektolitru proizvedenog piva. Uspješnom upravljanju utjecajem na okoliš pridonijela su i trajna ulaganja u modernizaciju postrojenja. Tijekom 2009. u izgradnju nove linije za punjenje boca, izgradnju novog skladišnog prostora te instaliranje dodatnih pivskih tankova koprivnička pivovara uložila je 170 milijuna kuna.

Kao dio grupacije Carlsberg koja posluje prema principima održivog razvoja, i Carlsberg Croatia svoje je poslovanje utemeljila na brizi za okoliš. Od 1997. godine, kada je u Koprivnici izgrađena najmodernija i ekološki najnaprednija pivovara u Hrvatskoj i regiji, kompanija suvremenu tehnologiju koristi kako bi minimalizirala štetan utjecaj svog poslovanja na okoliš. Tako je prilikom gradnje pivovare izgrađen moderan pročistač otpadnih voda, jedini u hrvatskoj pivarskoj industriji. Na tragu svoje strategije ekološke održivosti i poslovne izvrsnosti koprivnička je pivovara tijekom godina implementirala i niz ISO sustava, da bi 2009. postala jedina hrvatska pivovara s ISO certificiranim integriranim sustavom upravljanja.

Carlsberg Croatia jedinstvena je po tome što objavljuje i Godišnje izvješće o zaštiti okoliša, čime javnosti na transparentan način predstavlja svoje napore u području zaštite okoliša. Još jedan korak u ekološki održivom poslovanju koprivnička je pivovara učinila 2008. godine, kada je zajedno s partnerima pokrenula projekt „Zelena stipendija Carlsberga Croatia” kroz koji se pomažu mladi znanstvenici koji se bave zaštitom okoliša. Tijekom 2009. Carlsberg Croatia pokrenula je i svoj Zeleni dan, obilježen sadnjom 20 stabala javora u Koprivnici, te uvela Pan Zeleni Taxi, tj. rikše kao alternativni gradski prijevoz u Koprivnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×