26. PODRAVSKI MOTIVI

Centar će mirisati po kostanjima, moštu i delicijama od jesenskih plodova

Službeno otvorenje 26. Podravskih motiva biti će u subotu, 03. listopada u 10:30 sati na Zrinskom trgu.

13:11h
0
Podravski Motivi 2016 // Foto: Mario Kos
S prošlogodišnje manifestacije Podravski motivi //Foto: Mario Kos

Ukoliko epidemiološka situacija dopusti, tradicionalna manifestacija Podravski motivi ove će se godine održati 3. i 4. listopada, izvijestili su danas iz Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom održati će se na glavnom gradskom trgu, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka. Službeno otvorenje 26. Podravskih motiva biti će u subotu, 3. listopada u 10.30 sati na Zrinskom trgu.

– Obzirom na novi termin, manifestacija će poprimiti jesenske note, centar grada zamirisat će po friško pečenim kostanjima, slasnom moštu, raznim delicijama od tikvi, kostanja, gljiva, kopriva i ostalih jesenskih plodova koje će za Vas pripremiti vrijedne ruke naših Udruga. Kulturno umjetnički program biti će obogaćen nastupima KUD-ova, puhačkim orkestrom Grada Koprivnice, 12. Međunarodnim susretom folklornih dječjih grupa U bakinom krilu u suradnji sa Folklornim ansamblom Koprivnica – poručuju organizatori.

Osim naivnog slikarstva, posjetitelje očekuju prikaz starih zanata, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji će pripremiti razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjeljno prijepodne. Najmlađi će moći uživati u Lutkarskoj predstavi Čarobnjak Gordon i Podravski mrakači u režiji lutkarske družine Kopriva Pec Pec, DND Koprivnica u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović Koprivnica koja će se odigrati u subotu u 18 sati.

U večernjim satima planiran je zabavno-glazbeni program koji u petak 2. listopada u 21 sat otvara domaća etno rock grupa Ogenj velikim koncertom na otvorenom na bedemima kod Oružane. U subotu i nedjelju nastupi će se održavati u centru na pozornici. U subotu nastupa Štublin band i Gruntovec band, a u nedjelju koprivničke Soul Sisters.

Manifestacija Podravski motivi održat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Turistička zajednica grada Koprivnice poziva sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

čitam...