30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Centar Pevec na prodaju // Golčić: Pevec smo kupili da se ne zatvori i da spasimo radna mjesta
C

Ne propustite

Tvrtka Trg d.o.o. raspisala je natječaj kojim se daje u zakup preostalih 35 posto slobodnog poslovnog prostora u trgovačkom centru Pevec na Radničkoj cesti.

 

Ondje već posluju Pevec, salon namještaja Prima, lanac za prodaju madraca Happy dreams, a uskoro će se otvoriti i trgovina za prodaju kuhinja. Potencijalnim zakupcima nudi se 1100 kvadrata poslovnog prostora, 300 kvadrata skladišnog prostora na međukatu te 6200 kvadrata poslovnih prostora na prvome katu. Početna je cijena 20 kuna po kvadratu za prizemlje, 13 kuna na prvome katu, a skladišni prostori nude se po početnoj cijeni od 7,5 kuna.

Istovremeno, cijeli se kompleks površine 23.686 kvadrata, parcela na kojoj je smješten površine 84.804 kvadrata te parkiralište od osam tisuća kvadrata prodaju već nekoliko mjeseci. Cijena je 31 milijun kuna, ali zainteresiranih nema.

Martina Golčić, direktorica Trga, ističe kako je prodaja centra bila u planu pri samoj kupnji, u svibnju prošle godine, a tvrtka je za centar izdvojila 27 milijuna kuna.

– Kupili smo centar zato što je postojala šansa da se nakon druge dražbe, gdje je bio 40 posto jeftiniji, cijeli kompleks zatvori zato što nema zainteresiranih kupaca. Bila bi to šteta, imajući u vidu da je izgradnja stajala oko 100 milijuna kuna, te da je prostor vrlo atraktivan i star svega pet godina. Osim toga, ondje je i mnogo zaposlenih koji bi zatvaranjem ostali bez posla – rekla je Golčić, ističući kako se gospodarska situacija oporavlja nešto teže no što su mislili, no vjeruju kako će ipak naći zainteresirani poduzetnici te popuniti slobodne prostore.

Dodaje i kako se kredit kojim je kupljen kompleks plaća putem najamnine zakupljenih prostora, ali se centar svejedno prodaje jer je to bilo u planu otpočetka.
– Sada smo otvorili novi natječaj koji će biti otvoren do popunjenja odnosno kupnje centra, jer nas ponavljanje natječaja dosta košta – ističe Golčić, dodajući kako se zakupci mogu javiti kad god žele do 20.u mjesecu, a potom slijedi otvaranje dokumentacije.

Na taj je način postupak brži pa ‘novi stanari’ koji žele zakupiti prostore u centar mogu useliti već za nekoliko dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×