uspjeh hk ludbreg

Četiri hrvačice iz Ludbrega prvakinje Hrvatske

19:18h
0
13. Zlatni pijetao // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Sve prijavljene ludbreške natjecateljice ostvarile su stopostotni učinak i osvojile zlatne medalje te tako postale nove prvakinje države.

Prvog dana listopada u sportskoj dvorani OŠ Sveti Đurđ održano je Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za djevojke. Glavni pokrovitelj prvenstva bila je Općina Sveti Đurđ pa je čast otvoriti natjecanje pripala načelniku Josipu Janyju.
Na prvenstvu za djevojčice početnice i mlađe djevojke nastupilo je 40 natjecateljica iz 13 hrvatskih klubova. S našeg područja to je bio HK Vindija iz Varaždina te HK Ludbreg koji je za natjecanje prijavio četiri hrvačice.
Sve prijavljene ludbreške natjecateljice ostvarile su stopostotni učinak i osvojile zlatne medalje te tako postale nove prvakinje države.
Marta Busija, sudionica ovogodišnjeg europskog prvenstva za kadete u Stockholmu, kao kadetkinja bila je najbolja u kategoriji juniorki do 55 kg, pobjedivši u obje borbe tušem predstavnice iz Istarskog Borca iz Pule te zagrebačkog Metalca.
Iva Gerić je dva tjedna skidala kilažu kako bi bila najuspješnija u kategoriji do 57 kg, pošto se kategorija iznad ne boduje za ukupni plasman, te u finalnoj borbi pobjedila tehničkim tušem predstavnicu Pujanki iz Splita.
Također i Victorija Vrdoljak je skinula više od 5 kg kako bi imala pravo nastupa u kategoriji do 60 kg te bila vrlo uvjerljiva u finalnoj borbi i pobjedila tehničkim tušem.
Zanimljivo je i da je mlađa Ivina sestra Nina Gerić također hrvatska prvakinja iako nije imala službene kategorije u svom uzrastu, no ipak Nina koja je tek učenica šestog razreda, nastupila je u borbi u kategoriji do 80 kg i uspjela pobijediti čak 6 godina stariju juniorku te time opravdala svoju zlatnu medalju.
Velike pohvale za ovaj nadasve vrijedan rezultat svakako zaslužuju cure, njihovi roditelji te naravno treneri i svi ljudi koji s velikom entuzijazmom rade u HK Ludbreg.

čitam...