6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Četiri slikara naive u Rimu
Č

Ne propustite

U višenamjenskom izložbenom prostoru Veleposlanstva RH u Rimu, svečano je otvorena petnaesta po redu izložba umjetnika iz Hrvatske. Na izložbi pod nazivom „Četiri slikara hrvatske naive“, sa trideset ulja na platnu predstavljaju se Josip Gregurić, Stjepan Pongrac, Zdravko Šabarić i Zlatko Štrfiček. Izložbu su, nakon prigodnog obraćanja uzvanicima, otvorili veleposlanik RH u Italiji g. Tomislav Vidošević i koprivničko-križevački župan g. Darko Koren.

Ovaj iznimno dobro primljen kulturni događaj uveličali su brojni predstavnici talijanskih institucija izvršne i zakonodavne vlasti, predstavnici društveno-političkog života Italije, sveučilišta, veleposlanici zemalja EU, te mediteranskih i zemalja jugoistočne Europe, predstavnici različitih kulturnih centara više zemalja koji djeluju u Rimu, kao i visoki crkveni dužnosnici iz RH koji djeluju i žive u Rimu, te predstavnici Hrvatske zajednice iz Rima i cijele Italije. Između ostalih otvorenju izložbe nazočili su : Aldo Di Biagio, predsjednik Grupe talijansko-hrvatskog prijateljstva u Parlamentu Talijanske Republike; Mons. Jure Bogdan, rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu; sveučilišni profesor Giuseppe Burgio s Ekonomskog fakulteta sveučilišta La Sapienza i Emanuela D’Alessandro, ravnateljica Diplomatske akademije MVP Italije.

Rim-2Izložba, kojoj je nazočio i g.Zdravko Mihevc, direktor TU TZ KKŽ, rezultat je velikog interesa talijanske javnosti iskazanog lani u prigodi oslikavanja „Pisanice od srca“ u Galeriji Sordi u Rimu i poklanjanja iste Svetom Ocu Benediktu XVI. Hrvatski veleposlanik u Italiji gospodin Tomislav Vidošević, uočio je da se hrvatski turizam može sjajno promicati i kroz slikarski čin, pa je inicirao da se u Italiji organiziraju izložbe podravskih slikara i reafirmira naiva. Jedna od ideja je da izložba bude i poveznica s hrvatskom manjinom i Hrvatima koji žive u Italiji, pa će ista u narednom razdoblju biti predstavljena i publici u Moliseu i Trstu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEŠNI MLADI

Članovi Judo kluba Koprivnica uspješni na još jednom natjecanju

Judo klub Koprivnica nastupio je u Pisarovini na 13. Međunarodnom judo turniru "Memorijal Damir Milatović". Natjecanje je okupilo preko 440...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×