12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Članovi SDP-a i HNS-a napustili Županijsku sjednicu
Č

Ne propustite

Na Županijskoj sjednici Koprivničko-križevačke županije koja je u petak održana u Koprivnici, članovi kluba SDP-a i HNS-a demonstrativno su napustili sjednicu. Do spomenutog napuštanja sjednice došlo je kod rasprave oko izmjena i dopuna statuta Koprivničko-križevačke županije. Iako su u velikome djelu podržali statut, SDP-ovci su tražili korekcije nekih članaka, koje na kraju nisu prihvaćene. Naime, članovi SDP-a i HNS-a smatraju da župan Darko Koren ima prevelike ovlasti kod imenovanja članova upravnih tijela županijskih ustanova te se nisu mogli složiti s takvim radom vijeća što je i uzrokovalo njihov odlazak. Župan Koren odgovorio im je da on kao župan ove županije ima najviše odgovornosti te da do kraja mandata koji mu traje do 2013. godine namjerava izvršavati svoje zadaće i zadatke koji će pred njega biti postavljeni.

– Ne volim operirati, ali ne volim ni biti operiran – ukratko je opisao nastalu situaciju župan.

Kategorizacija neće smanjiti razinu zdrastvene ustanove

Zahvaljujući kategorizaciji bolnica, temi koja je posljednjih dana najviše zaokupirala koprivničku javnost, sjednici su također prisustvovale Karmen Antolić i ravnateljica bolnice Gordana Slavetić, koje su ukratko objasnile situaciju oko kategorizacija.

– Pravilnik o kategorizaciji je prepravljen tako da još ne znamo koju kategorizaciju će namijeniti našoj bolnici. Kako god bilo, važno je da se zna da naša bolnica neće izgubiti niti jedan odjel, niti jednog stručnjaka te da nitko neće ostati bez posla. Naša bolnica zadovoljava puno kriterija i to nije mala stvar. Imamo adekvatan prostor, opremu i kadrove i sigurno je da se razina zdrastvene ustanove neće smanjiti – rekle su Antolić i Slavetić.

Nekoliko rečenica u korist naše bolnice rekao je i popularni Nikola Novosel Miško koji je naglasio da je najveći problem u tome što o kategorizaciji najmanje odlučuju doktori i liječnici, a najviše političari. Novosel je također je istaknuo kako je koprivnička bolnica daleko najbolja u ovom djelu Hrvatske te da se upravo zbog te činjenice ovamo dolaze liječiti i konzultirati stanovnici nekoliko okolnih gradova i županija.

Ni Grad ni Županija ne žele odustati od obrtničke škole

Na sjednici je također bilo riječi o izgradnji obrtničke škole, a o tome je nešto više rekao župan Koren.

– Nadležno ministarstvo više ne podržava strategiju jednosmjenske nastave i to je trenutno najveći problem. No unatoč tome, ni Grad ni Županija ne žele odustati od zacrtanog projekta i pokušat ćemo to riješiti. Za taj projekt i mi (Županija) i Grad predvidjeli smo oko 650 tisuća kuna, no zahvaljujući recesiji i nižim cijenama, stigla nam je najpovoljnija ponuda od 700 tisuća tako da bismo i jedni i drugi uštedjeli oko 300 tisuća kuna. Još jednom ponavljam da nam je ministarstvo najveća prepreka u svemu ovome, no mi imamo i prostor i pripremljen novac i zacrtani projket i nećemo odustati od izgradnje- rekao je Koren.

Što se tiče ostalih stavaka dnevnog reda, svi su prijedlozi prihvaćeni većinom glasova, a unatoč odlasku članova SDP-a I HNS-a sjednica je nastavljena jer je većina vijećnika ostala prisutna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×