24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
neslaganje

Članovi SDP-a i HSLS-a napustili Županijsku skupštinu, nisu prihvatili njihov prijedlog o izbornim jedinicama
Č

Prema sadašnjim nagađanjima, Koprivničko-križevačka županija bi se podijelila na dva dijela

Ne propustite

Na samom početku 11. Županijske skupštine predsjednik Kluba SDP-a Tomislav Golubić iznio je prijedlog dopune dnevnog reda.

Dopuna se odnosila točku o izbornim jedinicama. Kako je obrazložio Golubić prema sadašnjim nagađanjima, Koprivničko-križevačka županija bi se podijelila na dva dijela. Time bi Križevci bili u izbornoj jedinici s istočnim dijelom Zagreba, Bjelovarom i Ludbregom, dok bi Koprivnica i Đurđevac bili u izbornoj jedinici sa Slavonijom.

– Primorsko-goranska županija je reagirala na informacije koje su u medijima i prijedlozima o novim izbornim jedinicama i zauzele su zajednički stav bez glas protiv da se županija ne dijeli na više izbornih jedinica. Predlažem dopunu dnevnog reda sve u svrhu kako bi Skupština Koprivničko-križevačke županije zauzela isti stav da se ne dijeli na dvije izborne jedinice – rekao je Golubić.

Potom je zatražena pauza, a nakon iste je Verica Rupčić pojasnila da u ime Kluba HDZ-a, Mreže i HSU-a neće podržati dopune prijedloga dnevnog reda jer je riječ o kuloarskim pričama.

– Ne možemo funkcionirati na temelju kuloarskih priča. Kada to dođe u proceduru bit će otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću pa će svi koji su zainteresirani moći sudjelovati – poručila je Rupčić te dodala da će i Skupština kao tijelo o tome govoriti.

Nakon što je prijedlog odbijen, članovi Klub SDP-a i HSLS-a su napustili skupštinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×