AKTIVNOSTI JE MNOGO

Članovi Udruge “Bolje sutra” čitav će tjedan obilježavati Međunarodni dana osoba s invaliditetom

Sutra, 3. prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a u koprivničkoj Udruzi "Bolje sutra" tim povodom čitav će se tjedan provoditi aktivnosti. Tako jedna aktivnost počinje već s današnjim danom, a ujedno će to biti i jedina aktivnost koja će se održati u našem gradu.

09:23h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Sutra, 3. prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a u koprivničkoj Udruzi “Bolje sutra” tim povodom čitav će se tjedan provoditi aktivnosti. Tako jedna aktivnost počinje već s današnjim danom, a ujedno će to biti i jedina aktivnost koja će se održati u našem gradu.

Danas od 10-12 sati u suradnji s PU Koprivničko-križevačkom i članovima Udruge, provjerit će se koliko vozači poštuju parkirališna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom u Koprivnici. Poseban fokus bit će oko trgovačkih centara. Akcija će biti edukativnog karaktera što znači da će članovi Udruge ukoliko zateknu vozače u prekršaju, odnosno ukoliko ih zateknu da su parkirali na mjestima za osobe s invaliditetom, a bez odgovarajućeg znaka pristupačnost istaknutog u vozilu, uručiti edukativnu brošuru “Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom” i promotivni letak “Ako ste uzeli moje mjesto hoćete li uzeti imoju invalidnost?”

Utorak, srijeda i četvrtak rezervirani su za događanja u Zagrebu organizirana povodom spomenutog dana. Tako će ovih dana članovi, predsjednica Marija Mraz, zaposlenici i volonteri Udruge biti gosti premijera, sudjelovat će i na radionici za izradu projektnih prijedloga za program Erasmus+ u području obrazovanja odraslih. A sudjelovat će i na okruglom stolu posvećenom temi potreba neprofitnih organizacija za financijskim uslugama i proizvodima.

U petak i subotu predsjednica te članovi i zaposlenici odlaze u Otočac, a tamo će sudjelovati na Međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu “Žene i točka” dok će u nedjelju posjetiti Đurđevac.

čitam...
Loading...