Članovi županijske Udruge slijepih posjetili Krapinu

08:47h
0
Foto: Županijska udruga slijepih

U sklopu trogodišnjeg Programa “Priprema, pozor, SAD!!! (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)” financiranog sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, županijska Udruga slijepih za dvadeset i dvoje najaktivnijih korisnika Programa, njihovu pratnju i volontere organizirala je edukacijski posjet Muzeju Krapinskih neandertalaca, gdje su se upoznali sa poviješću razvoja ljudske vrste i prirodnih znanosti, te sa teorijom evolucije.

Uz stručno vodstvo djelatnika muzeja, članovi su dobili i iskoristili mogućnost taktilno upoznati sve muzejske izloške. Nakon posjeta Muzeju i nalazištu, svi sudionici prošetali su Krapinom, upoznali se sa gradskim znamenitostima i uživali u lijepom danu.

Svrha ovog putovanja uz aktivno učenje je i poticanje korisnika na samostalnost, razvijanje svijesti o jednakim mogućnostima pristupu i konzumaciji kulturnih sadržaja, te korištenje i testiranje komunikacijskih znanja i alata koje su naučili sudjelujući u Programu, a koje su morali koristiti s obzirom da su se našli u nesvakidašnjoj situaciji koja je od njih tražila prilagodbu novim uvjetima.

Prva godine provedbe ovog programa traje do 31. svibnja.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW