koordinacija stožera civilne zaštite

COVID potvrda bit će potrebna za praćenje kadetskog rukometnog Europskog prvenstva u Koprivnici

Stožer je donio i odluku o uvjetima odigravanja utakmica na predstojećem Europskom prvenstvu u rukometu za kadete koje će se održati u Koprivnici. Utakmice će se održavati uz prisustvo gledatelja, ali uz predočenje COVID potvrde te će u dvorani biti dozvoljeno najviše 400 gledatelja.

11:32h
0
EP Rukomet U18 - Finale Hrvatska - Francuska
Foto: Mario Kos

U prostorijama Županijske uprave, danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić osvrnuo se, pritom, na protekli tjedan u kojem su provedene akcije cijepljenja.

– Odaziv je bio dobar, a akcije će se nastaviti i u ove subote u bivšoj COVID ambulanti te u nedjelju na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu na kojim će biti organizirano masovno cijepljenje, dok će se u Križevcima punkt organizirati u nedjelju, 8. kolovoza. Pozivam naše sugrađane da se odazovu, ali i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, posebice onih koja se tiču većih okupljanja kako bi epidemiološko stanje i dalje ostalo dobro – istaknuo je.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla
potvrdila je kako brojke govore da je epidemiološko stanje stabilno i bez žarišta te još jednom pozvala građane da se odazovu javnim pozivima na cijepljenje.

– Otvorili smo sva moguća vrata našim građanima da se odazovu pozivima, od cijepljenja kod obiteljskih liječnika, u COVID ambulanti pa do velikih punktova. Važno je da se cijepimo i budemo svjesni kako je to najbolja zaštita od bolesti koja je još prisutna. Do sada smo prvom dozom cijepili 37.566 osoba, drugom dozom 33.678 osoba te Janssen-om koji se primjenjuje u jednoj dozi 1.354 osoba. Kad zbrojimo u potpunosti je cijepljeno 35.032 osoba, odnosno ukupno smo do sada utrošili 72.598 doza cjepiva te se približavamo na oko 45 posto procijepljenosti starijih od 18 godina na području naše županije. Nadamo se da će se naši sugrađani i dalje odazivati na pozive za cijepljenje – izvijestila je ravnateljica te dodala kako će se s obzirom na interes od sada u COVID ambulanti subotom cijepiti samo cjepivom tvrtke Janssen.

Foto: Kckzz.hr

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić i ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković izvijestili su kako ustanove funkcioniraju redovno i bez ikakvih poteškoća, a predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar je apelirala na sugrađane koji su u izolaciji ili oboljeli od koronavirusa da ne dolaze u ordinacije kod liječnika obiteljske medicine, već sve poteškoće i potrebe prvo pokušaju riješiti telefonskim putem kako ne bi ugrožavali zdravlje ostalih pacijenata.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić su izvijestili članove Stožera o kontrolama provođenja propisanih mjera, a koordinaciji je prisustvovao i predsjednik Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković koji je predstavio dokumentaciju vezanu uz Covid protokol EHF-a te zamolbu HRS u vezi organizacije i pitanja broja gledatelja na Europskom prvenstvu u rukometu za kadete – M19 EHF EURO 2021 koje će se od 12. do 22. kolovoza odigravati u Koprivnici i Varaždinu.

Stožer je nakon rasprave jednoglasno donio odluku kako se utakmice na prvenstvu mogu odigravati uz pridržavanje epidemioloških mjera i prisustvo gledatelja koji će na ulazu morati predočiti COVID potvrdu pri čemu će u prostoru dvorane moći biti najviše 400 gledatelja.