Tragedija za tragedijom

CRNA OBITELJSKA SUDBINA Žena koja živi u automobilu majka je ubijenog Mirka, a dvogodišnji sin joj se utopio u potoku. Završila je na sudu zbog zanemarivanja djeteta

Ona je nakon razvoda s Mirkovim ocem Ivicom živjela u Jagnjedovcu kraj Koprivnice. S drugim je partnerom imala dvogodišnjeg sina Darija Mesarića, kojega je zadesila tragična sudbina.

10:09h
0
Pokušaj ubojstva u Budančevici
S mjesta nesretnog događaja // Foto: Matija Gudlin

Branka Perišić (56), žena koja tvrdi da živi u automobilu na parkiralištu u Zagrebu jer nema za život, majka je pokojnog Mirka Topolovčana, a život joj očito nije bio lak, jer joj se prije 15 godina utopilo dvogodišnje dijete.

Njenom sinu Mirku (39) je u Budančevici u ponedjeljak nožem u srce život oduzela njegova trudna supruga Ksenija (30), a jednog je sina već izgubila. Riječ je o ženi čiji je život prožet strašnim događajima te se nizala tragedija za tragedijom.

Ona je nakon razvoda s Mirkovim ocem Ivicom živjela u Jagnjedovcu kraj Koprivnice. S drugim je partnerom imala dvogodišnjeg sina Darija Mesarića, kojega je zadesila tragična sudbina.

Dario se u dobi od dvije godine utopio u potoku u blizini PRC-a, nedaleko od svoje kuće, a to se dogodilo 2003. godine. Dječak je hitno prevezen u bolnicu, život mu je spašen reanimacijom, no ipak je dva dana nakon toga preminuo od komplikacija vezanih uz utapanje, za što je Branka krivila liječnike.

Policija ju je nakon toga prijavila zbog zanemarivanja i zlostavljanja djeteta, a Branka (tada se još prezivala Topolovčan) je završila na koprivničkom Općinskom sudu koji ju je proglasio krivom za uzrokovanje smrti njenog sina iz nehaja. No nije joj izrečena kazna jer je, kako je obrazložio sud, već dovoljno pretprjela zbog smrti djeteta.

Branka je za ovaj slučaj tražila pomilovanje od Stjepana Mesića, koji ju je odbio. Već je poznata novinarima, sudovima na kojima gotovo živi, na sto strana je tražila pomoć kao socijalni slučaj, a poznata je i po tome što je prosvjedovala pred Hrvatskim saborom.

Nakon tragedije u kojoj je život izgubio Mirko, njegov je otac Ivica novinarima rekao da njegova bivša žena živi u automobilu jer nema za život, a kako je kazao, rastao se jer se s njom nije dalo živjeti.

čitam...