bogat program

Culture Shock festival i ove godine u Križevcima u organizaciji POINT-a i KVARK-a, u grad sv. Marka stiže dobitnik Porina

Festival koji svake godine predstavi barem jedno važno umjetničko ime (Josipa Lisac, Urban & 4, Hladno pivo, TBF, Arsen Dedić, Vlasta Delimar, Vilim Matula i mnogi drugi) ni ove godine nije podbacio, pa će Križevčani u svome gradu u prvome festivalskom tjednu moći uživati u projekciji filma Gazda: početak.

10:10h
0
Culture Shock Festival

Križevci, nekad važno povijesno sjecište puteva i rodni grad Sv. Marka Križevčanina, 14. uzastopnu godinu poprište je zanimljivog kulturno-obrazovnog događaja pod imenom Culture Shock Festival koji organiziraju dvije križevačke udruge, POINT i KVARK. Osim što se može pohvaliti dugovječnošću, krasi ga i veoma bogat festivalski program – od koncerata, predstava, radionica, projekcija, izložba pa sve do tribina. Od 8. ožujka do 14. travnja u tom će se gradu na više lokacija (Klub Kulutre, Galerija K2, Razvojni i tehnološki centar) održati 31 kulturno-umjetnički događaj.

Festival koji svake godine predstavi barem jedno važno umjetničko ime (Josipa Lisac, Urban & 4, Hladno pivo, TBF, Arsen Dedić, Vlasta Delimar, Vilim Matula i mnogi drugi) ni ove godine nije podbacio, pa će Križevčani u svome gradu u prvome festivalskom tjednu moći uživati u projekciji filma Gazda: početak, izložbi Veija Baltazara Kroz Mirandine oči o stradanjima Roma u holokaustu te koncertu Igora Geržine, skladatelja i dobitnika Porina. Da sve ne protekne u ozbiljnom tonu, pobrinut će se jedna od najpoznatijih slovenskih komičarki Marina Ipša, koja je svojedobno napunila čak i Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski. Kompletan festivalski program objavljen je na službenoj web stranici festivala, a izdvojit ćemo još i performans Vlaste Delimar pod nazivom Pravo na orgazam iznad 60-e, koncert Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Banda, kao i projekciju Bitke za Macolu, dokumentarnog filma popularne stranice Nogometne ikone. U svakom slučaju, očekuje Vas bogat i raznolik program, što je sjajna pozivnica da dolaskom u Križevce podržite ovakav oblik kulture.