19.8 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Dalibor i Elvis pijani psovali taksista i nogom udarili auto, sud ih kaznio blažim novčanim kaznama: “J…. ti mater, kaj ključaš vrata?!”
D

Razuzdanim dečkima je od „stvarne“ kazne odbijeno 80 eura „dnevnice“ za vrijeme provedeno u policijskom apartmanu pa je Dalibor kažnjen s 210, a Elvis sa 150 eura

Ne propustite

Dalibor (22), s područja Međimurja, i Elvis (20) s koprivničkog područja lani su u rujnu priredili pravi show vozaču taksija, a za svoje divljanje sad su, nepravomoćnom presudom koprivničkog Prekršajnog suda, dobili novčane kazne.

Njihov napad na vozača taksija zbio se na parkiralištu Kolodvorske ulice u Koprivnici. Dečki su prvo vrijeđali taksistu, a obojica su mu psovali i između ostalog vikali „J…. ti mater, kaj ključaš vrata, p…. ti materina, zašto nas nećeš voziti?!“. Dalibor se nije zaustavio samo na psovkama, nego je i nogom dvapu udario stražnja vrata.

Taksist je pozvao policiju i alkotestiranjem Dalibor je „napuhao“ 1,37, a Elvis 0,6 promila pa su, uz prijavu za narušavanje javnog reda i mira, zaradili i smještaj u policijskom apartmanu do otriježnjenja.

Sud ih je obojicu proglasio krivim za divljanje. Prema nepravomoćnoj presudi Dalibor je dobio novčanu kaznu od 290, a Elvis od 230 eura. Razuzdanim dečkima je od „stvarne“ kazne odbijeno 80 eura „dnevnice“ za vrijeme provedeno u policijskom apartmanu pa je Dalibor kažnjen s 210, a Elvis sa 150 eura.

– Prilikom izricanja novčane kazne, prekršajni sud je okrivljenicima uzeo u obzir vrstu i težinu počinjenog prekršaja, stupanj njihove odgovornosti, pa je okrivljenicima izrečena ublažena novčana kazna očekujući da će se ovako izrečenom ublaženom novčanom kaznom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljenici ubuduće neće činiti takva i slična djela – navodi se u obrazloženju presude.

Ako u roku mjesec dana plate dvije trećine kazne smatrat će se da su podmirili svoje „obveze“ prema državnom proračunu. To znači da se Dalibor može „izvući“ sa 140, a Elvis sa 100 eura kazne.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnička špica

Je li ovo najcool pletena torbica koju ste vidjeli? Zgodna brineta pokazala i jedinstvene sandale

Ne znamo kako vi, ali nama je ova pletena torbica baš cool i ne sjećamo se kad smo zadnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×