22.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prijevremeni izbori

Dan D za Kalnik! Mještani u nedjelju biraju između Kešera, koji tvrdi da je u općini raspad sistema, i nezavisne O. Gjigaš, koja bi bila prva žena na čelu općine
D

Glasačko pravo ima 1040 mještana općine Kalnik

Ne propustite

Mještani Kalnika u nedjelju izlaze na prijevremene izbore i moći će brati između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš i SDP-ovog Mladena Kešera. Podsjetimo, 2021. godine vlast je osvojio Krunoslav Đurec kao nezavisni kandidat, ali je u siječnju podnio ostavku o čemu smo i mi pisali.

Olinka Gjigaš kandidatkinja za načelnicu Općine Kalnik, ali i predsjednica Općinskog vijeća, pojasnila je svoju odluku o kandidaturi.

– Kao što je poznato početkom godine načelnik Krunoslav Đurec dao je ostavku na svoju funkciju. Trebalo je vidjeti što i kako dalje i dogovoriti se u našem timu dviju nezavisnih lista hoćemo li imati kandidata za izbore ili nećemo. Zajedničkim dogovorom odlučeno je da ću to biti ja – pojasnila je Gjigaš.

Prija samih izbora kaže da se osjeća dobro, radno, borbeno i želi da se ti izbori riješe.

– Želim da što više ljudi izađe u nedjelju na izbore i da odluče što i kako dalje – poručila je Gjigaš i dodaje da svojim sumještanima želi omogućiti nastavak rada općine kako je to bilo i dosad.

– U lipnju 2021. godine započeli smo s brojnim radovima na infrastrukturnim zahvatima. Mogu obećati da već u ponedjeljak nastavljamo dalje. Neke projekte smo već kandidirali, a kandidirat ćemo neke nove poput novih cesta, održavanja i modernizacije nerazvrstanih cesta koje su nam ostale i uređenje parkirališta kod ambulante. Tu je i daljnji rad na priključenju na vodovodnu mrežu, dovod pitke vode na planinarski dom i na sjeverni dio naselja, uređenje javnih površina i drugo – nabrojala je Gjigaš.

Olinka Gjigaš
Olinka Gjigaš // Foto: Ivan Brkić

Od većih projekata istaknula je izgradnju dječjeg igrališta kod Doma hrvatskih branitelja i uređenje kuhinje u domu.

– Pod velikim upitnikom je projekt stavljanja u funkciju društvenih domova na području općina. Puno je tu malih stvari od važnosti za mještane – ističe.

Dodaje da je od trećeg siječnja, kada je bivši načelnik Đurec dao ostavku, do danas sve to moralo funkcionirati.

– Imamo dječji vrtić koji je općinski i općinsku komunalnu tvrtku i mi nismo mogli zaustaviti pogon. Puno je komunalnih radova koje jednostavno ne čekaju nikoga, nego koje je potrebno odraditi. Tako da nije bilo prekida i sve je funkcioniralo – poručuje Gjigaš.

S druge strane imamo Mladena Kešera koji, pak, kaže da je promatrao što se događalo u općini u protekle dvije godine i onda je odlučio kandidirati se za načelnika.

– Svi projekti koje smo započeli bili su stopirani. Sve investicije koje smo provodili bile su ugašene. Novac koji smo dobili EU fondovima vratili su i nisu počeli provoditi nijedan projekt i time smo izgubili oko pet milijuna kuna direktne investicije u razvoj općine, naše komunalne infrastrukture što se odnosi na šumske ceste i izgradnju tržnice. Propustili su kandidirati projekt Stari grad Kalnik vrijedan više od 20 milijuna kuna za koji smo dobili građevinsku dozvolu – govori Kešer.

Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

Dodaje da u ovom trenutku poslovi u općini nisu zadovoljavajući i zato je odlučio vratiti Kalnik među top 10 u Hrvatskoj. Isto tako smatra da je Općina u velikim problemima.

– Nemamo ravnateljicu vrtića, nemamo računovodstvo, nemamo proknjižen ni jedan račun. Nemamo knjigovodstvo općine, pročelnica je podnijela zahtjev za razrješenjem. Direktor komunalnog poduzeća radi na četiri sata. Doslovno raspad sistema – pojasnio je Kešer.

Poručuje da prvo mora vratiti povjerenje u sve te institucije i tek onda početi s određenim poslovima.

– Prvo ću prijaviti nogometno igralište za što imamo građevinske dozvole na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Potom ćemo se pripremiti za natječaj brdsko-planinsko područje za koji imamo spreman projekt koje sam još ja pripremio – ukratko je istaknuo Kešer.

Podsjetimo, izbori će se održati u nedjelju, a glasačko pravo ima 1040 mještana općine Kalnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svega ima!

FOTO Tradicionalni sajmeni dan u Đurđevcu privukao mnoštvo kupaca i prodavatelja: “Tri stvari jedan euro, biraj!”

Đurđevcom je danas u prijepodnevnim satima odzvanjao zvuk cjenkanja, ali i ekskluzivnih ponuda kao što su "biraj, tri za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×