18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Manifestacija

Dani ivanečkog veza ovoga vikenda prvi put u Koprivničkom Ivancu, dođite na izložbe, radionice i tribinu
D

Ova manifestacija ponudit će uživanje u bogatstvu ivanečkog veza na izvornoj narodnoj nošnji i primjenu ivanečkih motiva na suvremenim predmetima

Ne propustite

U vikendu pred nama, točnije 14. i 15. listopada, u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu prvi se put održavaju Dani ivanečkog veza.
Ova manifestacija ponudit će uživanje u bogatstvu ivanečkog veza na izvornoj narodnoj nošnji i primjenu ivanečkih motiva na suvremenim predmetima.
Osim ivanečkog veza, posjetitelji će moći vidjeti baranjski šokački vez, a dio programa je i tribina o izazovima zaštite umijeća sa statusom hrvatskog kulturnog dobra i niz promotivnih radionica ivanečkog veza.
Otvorenje je najavljeno za subotu u 10 sati uz izložbe “Pleček, našitak, poculica”, “Novo ruho ivanečke tradicije”, “Baranjski šokački vez” i “Ethno Croatia”
U ostatku dana posjetitelji će moći uživati u radionici ivanečkog veza i nakita, tribini “Iskustva i izazovi zaštite nematerijalnih kulturnih dobara”, te radionici baranjskog šokačkog veza.
Drugog dana manifestacije, u nedjelju, program kreće također u 10 sati razgledavanjem izložbi, a nastavlja se nizom radionica ivanečkog veza kao nematerijalnog kulturnog dobra.
Organizator Društvo izvornog folklora također poziva sve one koji imaju vezene dijelove nošnji (poculica, pleček, robec, našitak), kao i bilo što od ivanečke nošnje i tradicijskih predmeta, a koje žele izložiti na Danima ivanečkog veza, neka im se obrate.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×