10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U Vatrogasnom domu

Uz svečani program i izložbu obilježit će se obljetnica Kunovečke bune iz 1903. godine, evo kada i gdje
U

Za program nakon izložbe zaduženi su članovi DIF-a iz Koprivničkog Ivanca, sekcije Čuvara baštine DVD-a iz Kunovca i Udruge žena "Srca Kunovca", a na kraju slijedi večera i druženje uz nastup tamburaškog sastava "Krizni stožer".

Ne propustite

Općina Koprivnički Ivanec i Turistička zajednica područja Središnja Podravina, 27. siječnja s početkom 18 sati obilježavaju obljetnicu Kunovečke bune iz 1903. godine koja će se održati u Vatrogasnom domu u Kunovcu.

U sklopu obilježavanja obljetnice Kunovečke bune bit će postavljena i otvorena izložba pod nazivom “1903. u Hrvatskoj” koja je kao izložbeni projekt 13 hrvatskih muzeja u povodu obilježavanja 120. obljetnice Hrvatskog narodnog pokreta.

– Hrvatski narodni pokret je 1903. i 1904. godine zahvatio velik dio Hrvatske, pa tako i Podravinu, a u Kunovcu je bilo i nekoliko žrtava. Njima u spomen postavljena je ploča s imenima, a uspomena na Kunovečku bunu održava se do današnjih dana. O ovome izložbenom projektu govorit će ravnateljica Muzeja Brdovec Silvija Limani, ujedno inicijatorica projekta. Povijesni kontekst i osnovne činjenice o Kunovečkoj buni predstavit će viši kustos iz Muzeja grada Koprivnice povjesničar Dražen Ernečić – poručili su iz Općine.

Za program nakon izložbe zaduženi su članovi DIF-a iz Koprivničkog Ivanca, sekcije Čuvara baštine DVD-a iz Kunovca i Udruge žena “Srca Kunovca”, a na kraju slijedi večera i druženje uz nastup tamburaškog sastava “Krizni stožer”.

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Naše bogatstvo

[FOTO] IZVRSNA VIJEST Peteranski bijeli vez „file“ zaštićen kao trajno kulturno nematerijalno dobro

Sjajna vijest dolazi iz Općine Peteranec. Naime, peteranski bijeli vez "file" zaštićen je kao trajno kulturno nematerijalno dobro. Peteranski bijeli...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×