Darko Šket: Podravka je zainteresirana kupiti Improm u stečaju

13:13h
0


090409improm-mTijekom ovog mjeseca vjerovnici križevačkog proizvođača mesnih prehrambenih proizvoda koji je u stečaju Improm odlučit će o sudbini te tvrtke, no stečajni upravitelj Darko Šket je najavio da će predložiti prodaju. Podsjećamo, nad Impromom je u ožujku ove godine pokrenut stečajni postupak, a dugovanja tog poduzeća su duplo veća od njegove vrijednosti.

– Tvornica i strojevi procijenjeni su na 34 milijuna kuna, dug iznosi 72 milijuna kuna i zato ću vjerovnicima predložiti prodaju «u paketu», odnosno da kupac otkupi tvrtku, postrojenje i brend «Gušti». Zbog razlike u vrijednosti Improma i njegovog duga neće se naplatiti dobavljači, porezna uprava tj. država, KTC će ostati «kratkih rukava» za milijun kuna, te Plodine i drugi trgovački lanci. Dijelom će se naplatiti banke, jer potražuju 38 milijuna kuna, odnosno četirti milijuna više od Impromove vrijednosti, ali i zato jer radnička potraživanja imaju prednost. Stoga će dug naplatiti Erste banka, a PBZ i Banco populare samo dijelom – najavio je Šket te dodao da je Podravka zainteresirana kupiti tu tvrtku, no da to najvjerojatnije neće učiniti na prvoj dražbi.

U Impromu u stečaju trenutno je zaposleno 29 radnika, koji za potrebe Podravkine mesne industrije Danica (ugovor između Improma i Podravke o uslužnoj proizvodnji i korištenju brenda «Gušti» potpisan je u svibnju ove godine na šest mjeseci) mjesečno prerade 20 tona mesa.

čitam...