Darko Sobota novi je predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a

10:50h
0
Darko Sobota, koprivničko-križevački dožupan, kaže da je prednost HDZ-a očekivana // Foto: Arhiva
Darko Sobota, koprivničko-križevački dožupan, kaže da je prednost HDZ-a očekivana // Foto: Arhiva

Darko Sobota, podravsko-prigorski dožupan za gospodarstvo iz Kalinovca, novi je predsjednik HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. 

Od 210 kandidata koji su se odazvali izbornom skupu, Sobota je dobio 196 glasova. Riječ je o potpori koja obvezuje, rekao je za naš radio Darko Sobota te najavio da odmah počinju s pripremama za lokalne izbore:
„Te pripreme za lokalne izbore svakako će biti složenije nego do sada i morat ćemo si dati svi skupa puno više truda nego smo si davali do sada da bi na lokalnim izborima polučili dobre rezultate ili bolje nego što su  bili.“

Sobota je najavio da će u narednih mjesec dana HDZ odraditi pregovore o mogućoj suradnji s potencijalnim partnerima, prvenstveno strankama desnog centra, među kojima je svakako najznačajniji HSS. Na pitanje ima li ambicija kandidirati se za župana ili saborskog zastupnika, Sobota je rekao:
„HA, HA, HA. Prije svega moram reći da ovo veliko povjerenje članstva na nivou županije ali i delegata na samoj izbornoj skupštini mi ne daje za pravo da ja razmišljam o svojim ambicijama. I moj plan, moje ideje u sprovođenju politike na lokalnom i regionalnom nivou su prije svega obvezujuće prema članstvu i jedinicama lokalne samouprave. Što  će se dogoditi u narednim periodima na lokalnim ili parlamentarnim izborima, to ćemo prosuditi u datom momentu.“

HDZ-ovi delegati ujedno su izabrali i 36-ero članova županijskog odbora i 12 delegata za nacionali izborni sabor stranke. 

 

U slijedećih 15 dana, bit će održana sjednica na kojoj će novoizabrani predsjednik predložiti predsjedništvo, a iako nije želio govoriti o imenima, Sobota je najavio da će u to tijelo predložiti mlađe, sposobne, obrazovane i ambiciozne ljude.  Za spomenuti je da na izbornom skupu nije bilo Živka Zrilića i njegovih pristaša a da je od kandidature za predsjednika javno odustao i Zlatan Sremec.

tekst: Radio Drava

čitam...