24 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Jačanje dobih odnosa

Delegacija Crne Gore posjetila Koprivničko-križevačku županiju
D

Župan i veleposlanik razgovarali su i o teritorijalnom ustroju te političkim prilikama u Crnoj Gori, kao i o ulasku u Europsku uniju, nakon čega su se svi zajedno uputili na ručak u Bakovčicu, gdje su nastavili druženje.

Ne propustite

Nakon što su zajedno prisustvovali otvorenju izložbe Dimitrija Popovića u Područnoj školi Bakovčica, župan Darko Koren u Županijskoj je upravi ugostio Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Boru Vučinića, prvog savjetnika u Veleposlanstvu Milovana Lučića, učitelja u Bakovčici i inicijatora cijelog događanja Radovana Kneževića, kao i samog umjetnika Popovića s obitelji.

Župan je gostima poželio dobrodošlicu te predstavio značaj i osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, s posebnim naglaskom na važnost poljoprivrede i prehrambene industrije, a bilo je riječi i o naivnoj umjetnosti.

– Iako je temelj Koprivničko-križevačke županije gospodarstvo, predvođeno našom perjanicom Podravkom, brinemo i o drugim segmentima, s time da treba posebno naglasiti ulaganje u obrazovanje i zdravstvo. Što se kulture i tradicije tiče, naivna umjetnost je naš brend koji nas je učinio poznatima diljem svijeta. Zahvaljujem gostima na dolasku i iskazivanju interesa za našu Županiju  te se nadam kako je ovo tek prvi od mnogih budućih susreta – kazao je župan.

Njegova Ekselencija veleposlanik Vučinić zahvalio je županu na pozivu te naglasio kako odnosi dviju susjednih zemalja, Hrvatske i Crne Gore, služe kao primjer odlične suradnje u ovom dijelu Europe.

– Imamo mnogo prostora za suradnju. Osim kulturne, tu je i jedna druga dimenzija. Granica Hrvatske je za Crnu Goru granica Europske unije i jako nam je važno da se unaprijedi i gospodarska ili ekonomska suradnja. I granica NATO-a je još uvijek Hrvatska, nadam se još samo mjesec ili dva, a onda ćemo biti dio jedne zajedničke sigurnosne obitelji – rekao je veleposlanik Vučinić.

Župan i veleposlanik razgovarali su i o teritorijalnom ustroju te političkim prilikama u Crnoj Gori, kao i o ulasku u Europsku uniju, nakon čega su se svi zajedno uputili na ručak u Bakovčicu, gdje su nastavili druženje.

Prijemu su prisustvovali i prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, prorektor za financije i poslovne odnose Sveučilišta u Osijeku Tomislav Mrčela, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivana Stanić, ravnateljica OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja Mirela Mršić-Pavičić te predstavnici Podravke, kao i predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Težak sudar motociklista i automobila na Varaždinskoj, hitna i policija na mjestu nesreće

Maloprije se dogodila prometna nesreća na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Kako doznajemo, došlo je do sudara između motociklista i automobila....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×