Susreti prijateljstva u Budrovcu

FOTO Đurđevački školarci uživali u druženju, izletu i igri s prijateljima

Nakon okupljanja u Područnoj školi Budrovac, učenici su se jedni drugima predstavili, a recitacijama i pjesmama o prijateljstvu i ljubavi svima zaželjeli toplu i srdačnu dobrodošlicu te najavili druženje i učenje kroz izvanučioničku nastavu i igru.

13:59h
0
Foto: Radovan Knežević

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom u utorak ugostili učenike Područne škole Bakovčica i njihovog učitelja Radovana Kneževića.

Nakon okupljanja u Područnoj školi Budrovac, učenici su se jedni drugima predstavili, a recitacijama i pjesmama o prijateljstvu i ljubavi svima zaželjeli toplu i srdačnu dobrodošlicu te najavili druženje i učenje kroz izvanučioničku nastavu i igru.

Već pomalo nestrpljivi, autobusom su otišli do Đurđevca. Posjetili su Interpretacijski centar Picokijade u utvrdi Stari grad u kojem se na suvremen, interaktivan i multimedijalan način prikazuje povijest grada s posebnim naglaskom na Legendu o Picokima te su u Muzeju Grada Đurđevca razgledali izložbu umjetničkih djela autora Dragutina Bešenića.

U pratnji svojih učitelja, mali su putnici otišli i do Etno sela u sklopu Starog grada gdje su uživali u igri s devama Tomicom, Dinom i Đurđicom. Nakon šetnje gradom, posjetili su Đurđevečke peske, pustinju koja je u narodu poznata pod nazivom Krvavi peski i Hrvatska Sahara. Tamo su učenici naučili da je to je zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina, odnosno ostatcima hrvatske Sahare.

Kroz igru u pijesku, brzo je prošlo vrijeme za povratak u Budrovac gdje ih je čekala užina i odmor, a odmor im je i trebao kako bi svoj dan mogli nastaviti natjecateljskim igrama. U igri graničara pobijedili su učenici Područne škole Bakovčica, nakon čega su u nogometu posebno uživali dječaci, a djevojčice na ljuljačkama i klackalici.

Kroz igru i druženje nisu ni primijetili da je stiglo vrijeme povratka kućama. Prije rastanka, učenici Područne škole Budrovac svima su podijelili ogrlice od glinamola, koje su sami izradili, u znak prijateljstva i želje za ponovnim susretom, a on je već dogovoren za jesen kada će svi posjetiti Bakovčice, njihovu područnu školu i svoje nove prijatelje. Osmijehom i lijepim nadama i željama, završen je još jedan nastavni dan, dan koji će zasigurno svi još dugo pamtiti.

U organizaciji susreta i druženja doprinijela je Osnovna škola Grgura Karlovčana, Turistička zajednica Grada Đurđevca i obitelj Markić iz Budrovca.

 

 

čitam...