24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Denis Pleše osvojio 12. zagorski triatlon u Gornjoj Stubici
D

Ne propustite

U nedjelju, 28. srpnja 2013. godine u Gornjoj Stubici održan je 12. zagorski triatlon.

Uvjeti za utrku bili su izuzetno teški, Zagorski tratlon među triatloncima je poznat kao izuzetno zahtjevna utrka zbog konfiguracije terena, a u nedjelju je temperatura zraka koja je bila iznad 35 stupnjeva samo otežala uvjete.

Utrka je započela u 15.30 sati, usred vrelog popodneva. Plivalo se 375 m u pretoploj vodi jezera Bajer u Bedekovčini, odakle su triatlonci biciklima savladavili biciklističku dionicu do Gornje Stubice. U supersprintu vozilo se 16 kilometara po brdskoj stazi, prepunoj uspona i oštrih zavoja, izuzetno teškoj i  tehnički zahtjevnoj, pogotovu po ekstremno visokoj temperaturi. Nakon bicikla, slijedila je trkačka dionica od 2,7 km po Gornjoj Stubici, također po stazi prepunoj uspona.

Denis Pleše, aktualni prvak Hrvatske u supersprint triatlonu i na ovoj teškoj i iscrpljujućoj utrci osvojio je prvo mjesto sa rezultatom od 51 minute i 43 sekunde. Pleše je na četvrtom kilometru utrke pao s bicikla i unatoč ozljedama, nastavio utrku, dostigao ostale natjecatelje i pobijedio. Drugoplasirani je za njim zaostao čak 5 minuta i 15 sekundi, što govori o težini same utrke ali i o izvrsnom rezultatu koprivničkog triatlonca.

Denis Pleše i njegov mladi trener Alen Marošević u ovoj natjecateljskoj sezoni dostigli su sam vrh hrvatskog triatlona u kadetskoj konkurenciji. Pred njima su prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu u Varaždinskim Toplicama te utrke kupa u Splitu, Supetru i Visu gdje će Pleše  pokušati popraviti svoj plasman u kupu, u kojem je za sada na drugom mjestu.

Koprivnička sportska scena zahvaljujući dvojcu Pleše – Marošević bogatija je za prvaka Hrvatske u triatlonu, izuzetno zahtjevnom olimpijskom sportu čija se popularnost nezaustavljivo širi i na naše područje. Za sada njih dvojicu ne prati ni jedan sponzor i isključivo obiteljskim snagama financirane su sve njihove pripreme, oprema, putovanja i uspjesi. Pleše (odličan učenik koprivničke gimnazije) i Marošević dokaz su da uz kompetentno stručno vođenje, ustrajnost i upornost sportski rezultati ne izostaju. Rezultati koji je Pleše do sada ostvario i Maroševićeva  nedvojbena trenerska stručnost izazvali su pozornost hrvatske triatlonske scene koja s očekivanjem prati razvoj karijere ovog dvojca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×