15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROMETNA KULTURA

Djeca iskušala svoje vještine na prometnom poligonu i provjerili kako je biti vozač
D

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Ludbreg, koju je vodila ravnateljica Mirjana Jerbić

Ne propustite

U Osnovnoj školi Ludbreg za polaznike drugih razreda održana je edukacija „Program prometne kulture za najmlađe“. Oni su iskušali svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli kako je biti vozač.

– Danas predstavljamo službena policijska vozila, vatrogasna vozila, vozila hitne pomoći, a sve s ciljem povećanja sigurnosti u cestovnom prometu. Djeca su najranjivija skupina u prometu, a ovo je način da ih educiramo o svim potencijalnim opasnostima – pojasnio je Siniša Vađunec iz Policijske postaje Ludbreg.

Program prometne kulture za najmlađe edukacijski je koncept za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta koji obuhvaća teme prometa, prve pomoći, zaštite od požara i minsko-eksplozivnih sredstava. Program provode tvrtka Mini Auti i MUP-RH u suradnji s partnerima HCK, HVZ, te HCR. Cilj programa je razvijanje dječje svijesti o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa i svakodnevnog života. Program se provodi u nekoliko posebno osmišljenih i tematski vezanih radionica prilagođenih dječjem uzrastu.

Ovom programu pridružili su se i članovi DVD-a Ludbreg.

– Djeca su fantastična, toliko mladih umova na jednom mjestu, sinergija je to koja nam pruža da djelujemo ovdje i da mladim ljudima prezentiramo našu vatrogasnu djelatnost. Prilika nam je ovo i da djeci pobliže objasnimo aktivnosti kojima se bavimo i možda ih na taj način potaknemo da nam se i sami pridruže – rekao je Jurica Havaić, zapovjednik DVD-a Ludbreg.

Program se sastojao iz dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio je multimedijskog karaktera i traje 45 minuta, a u sklopu njega učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu. Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Vrijedni vatrogasci polaznike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila te standardna oprema vatrogasca.

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Ludbreg, koju je vodila ravnateljica Mirjana Jerbić. Ponavljali su brojeve hitnih službi te je naglašena važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći – Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?. Nakon toga djeca su naučila kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti