12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Djeca s Downovim sindromom posjetila gradonačelnika te iskazala želju za pohađanjem redovne škole
D

Ne propustite

Povodom Svjetskog dana Down Syndroma, koji se obilježava na današnji dan, koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić upriličio je prijem za članove Udruge za pomoć s osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica.

Predsjednik Udruge Zdenko Lončarić, tom je prilikom Mršiću prenio poruku kako u današnjem društvu postoji sve veća spoznaja da djeca s Downovim sindromom trebaju pohađati redovnu školu.

 

– Prije 40 godina djeca s ovom bolesti nisu bila uopće uključena u obrazovni sustav, dok je danas to nešto bolje razvijem sistem. Redovito školovanje je važno za tu djecu zbog kvalitetnijeg usvajanja komunikativnih vještina, zbog većeg stupnja akademskog znanja, a i lakše im je raditi kada uz sebe imaju asistente. Naša Udruga nastoji raznovrsnim aktivnostima uključiti djecu u kreativne radionice i težimo formirati  poludnevni boravak koji bi nam uvelike pomogao – rekao je Lončarić.

Tajnik Udruge Siniša Bosanac napomenuo je da danas u Koprivnici niti jedno dijete s Downovim sindromom nije uključeno u redovno školovanje te da od 900 djece s područja cijele države, tek njih 30-ak pohađa redovni sustav obrazovanja. Bosanas je također naglasio kako pohađanje redovne škole nije dobro samo za djecu s Down sindromom, već i za ostalu, tzv. normalnu djecu koja bi se na taj način mogla naučiti kako se treba živjeti uz nekoga ko nema mogućnosti kao oni.

Gradonačelnik Mršić je rekao kako vjeruje da će ove njihove poruke uroditi plodom te je najavio mogućnost realizacije poludnevnog boravka.Foto: Ivan Brkić

– Prošle godine smo razgovarali o formiranju poludnevnog boravka i vjerujem da će se ove godine to realizirati, a isto tako vjerujem da ćemo od jeseni krenuti k tome da integriramo neke od vas u redovni sustav obrazovanja. Također, moram naglasiti da građane Koprivnice čini ponosnim da ste vi sastavni dio naše zajednice, da djelujete u javnome prostoru i da ste uključeni u mnoge aktivnosti i manifestacije koje se organiziraju na području grada – zaključio je Mršić.

Na kraju susreta, djeca su gradonačelniku uručila poklon, a riječ je o uratku kojeg su oni sami napravili na kreativnim radionicama koje se redovito održavaju svakog tjedna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rezime godine

PODRAVKA U 2023. Veći prihodi i dobit, rast plaća, nova tvornica i rekordna vrijednost dionice, Dalić: Hvala svakom radniku na doprinosu, kao i vjernim...

Grupa Podravka u 2023. ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 713,8 milijuna eura, što je 46,7 milijuna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×