U sklopu projekta WiFi4EU

DOBRA VIJEST Mještani Kalinovca ovih dana dobili besplatan internet

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim površinama, kao što su škole, knjižnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine.

15:01h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija //Foto: Matija Gudlin

U sklopu projekta WiFi4EU, naselja Kalinovac i Batinske dobila su besplatan pristup Internetu na čak osam javnih površina. Ugovor o izgradnji bežične mreže za pristup internetu na području općine potpisan je u studenom 2019. godine, a mrežna infrastruktura puštena je u rad u siječnju ove godine.

– Svim mještanima Općine Kalinovac, ali i ostalima koju u našu općinu dolaze kao gosti i turisti, želimo stvoriti što bolje uvjete za kvalitetan život i boravak. Danas je pristup internetu svakodnevna potreba, a upravo ovim projektom to ćemo i omogućiti na ukupno osam lokacija na kojima se okuplja najveći broj ljudi. Pro-Ping Telekom pokazao se kao pouzdan partner na projektu WiFi4EU i zadovoljni smo dobivenom mrežnom infrastrukturom i njezinom kvalitetom – izjavio je Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim površinama, kao što su škole, knjižnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine. U sklopu projekta WiFi4EU predviđena je nabava opreme i instaliranje bežičnog interneta s ukupno osam pristupnih točaka u općini Kalinovac. Sve pristupne točke imat će otvoren pristup internetu s brzinama do 30 Mbit/s.

Konkretnije, ovim projektom pokriveno je osam javnih površina u naseljima Kalinovac i Batinske: zgrada Općine, Vatrogasni dom, Nogometni stadion, Zavičajni muzej, Dječji vrtić te ulaz u Kalinovac iz smjera magistralne ceste te Galerija Ivan Lacković Croata i jezero Batinske.