Dolazi i Nexe, Vrbošićev memorijal jači nego ikad

21:49h
0
Trener RK Koprivnice Nenad Smiljanec i predsjednik kluba Zlatko Blažeković - Blek // Foto: Koprivnica.net

Ove subote u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici održat će se jubilarni 20. Memorijalni turnir „Goran Vrbošić – Vrba”, posvećen koprivničkom rukometašu koji je izgubio život u obrani domovine.

– Vrbin memorijal bit će ove godine jači nego ikad. U goste nam dolazi Nexe iz Našica, druga ekipa Hrvatske. Osim njih, ugostit ćemo i dva prvoligaša iz Austrije Slovenije, Union Juri Leoben i Jeruzalem Ormož – najavio je Zlatko Blažeković, predsjednik Rukometnog kluba Koprivnica koji sljedeće godine slavi 60. obljetnicu od osnutka.

Domaćin će otvoriti turnir utakmicom s Nexeom.

– Mi se ozbiljno spremamo za proljetni nastavak prvenstva u Trećoj HRL sjever, pa će nam dvije jake provjere na našem turniru odlično poslužiti za uigravanje momčadi – rekao je trener Koprivnice Nenad Smiljanec.

U klubu se kvalitetno radi i s mladim uzrastima, i ako se tako nastavi, muški rukomet u Koprivnici imat će svijetlu budućnost. Trenutno u klubu surađuje šest visoko obrazovanih trenera, mladih kineziologa, što je raritet i u većim klubovima.

VRBA DOBIVA SVOJU ULICU

U petak u 12 sati u koprivničkom naselju Lenišće bit će svečano otkrivena ploča s imenom Ulice Gorana Vrbošića – Vrbe. Grad Koprivnica na taj način odat će veliku počast ovom hrvatskom branitelju i vrsnom rukometašu koji nas je nažalost prerano napustio.

U PETAK KONCERT KLAPE „SV. JURAJ”

Kako bi uveličali 20. Vrbin memorijal, čelnici Rukometnog kluba Koprivnica su u suradnji s Ministarstvom obrane RH organizirali i koncert Klape „Sv. Juraj” Hrvatske ratne mornarice. Koncert će se održati u gimnazijskoj dvorani u petak 25. siječnja s početkom u 19 sati, a predstavit će se i Klapa Koprivnica. Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu podići u Domu Mladih Koprivnica, Agenciji Marbis te hotelima Podravina i Bijela kuća.

20. MEMORIJAL GORANA VRBOŠIĆA – VRBE (subota, 26. siječnja 2013.)

10:45 Otvorenje turnira

11:15 Nexe – Koprivnica

13:00 Union Juri Leoben – Jeruzalem Ormož

14:30 Utakmica rukometnih veterana RK Koprivnice

15:15 Utakmica za 3. mjesto

16:45 Utakmica za 1. mjesto

čitam...