16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Spin liga

Domaći ribiči uspješni na Čabranki
D

Iako je vodostaj rijeke Čabranke prilično nizak za ovo doba godine ribolov pastrva tijekom natjecanja bio je izuzetno zanimljiv i atraktivan, a na nekim pozicijama i zahtjevan te je trebalo dosta znanja za prevariti pastrve između kamenja u vodi.

Ne propustite

Na rijeci Čabranki u blizini mjesta Plešce na samoj granici između Hrvatske i Slovenije ovaj vikend održano je 3. i 4. kolo Hrvatske Spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).

Jedna od najljepših planinskih rijeka u Gorskom Kotaru ponovno  se pokazala kao odlično mjesto za ribolov pastrva. Iako je vodostaj rijeke Čabranke prilično nizak za ovo doba godine ribolov pastrva  tijekom natjecanja bio je izuzetno zanimljiv i atraktivan, a na nekim pozicijama i zahtjevan te je trebalo dosta znanja za prevariti pastrve između kamenja u vodi.

U trećem kolu najbolji je bio Mijo Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb s 21 ulovljenom ribom kroz četiri runde natjecanja, drugo mjesto pripalo je Anti Mrkonji iz ŠRD Krka Knin sa 16 ulovljenih riba dok je treći bio Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin s 12 ulovljenih riba. Od naših natjecatelja iz ŠRK Šoderice Koprivnica Mirko Hanžeković s 11 riba osvojio je 6. mjesto  dok je Hrvoje Kuzmić završio na 12. mjestu sa 6 ulovljenih riba.

U 4. kolu lovilo se puno manje riba nego u 3. kolu te je u takvim uvjetima najbolji bio Miladić Martin iz ŠRD Peščenica Zagreb s 13 ulovljenih riba, drugi s 14 ulovljenih pastrva bio je Mirko Hanžeković iz ŠRD Šoderica Koprivnica dok je treći bio Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin s 12 ulovljenih riba. Puno bolji plasman od prvog dana ostvario je Hrvoje Kuzmić iz ŠRD Šoderica osvajanjem 6. mjesta.

Nakon  4 održana kola vodeći je Matijašić Mario iz ŠRD Ogulin 15 bodova, drugo mjesto osvojio je  Šiljeg Borisu iz ŠRD Krka Knin sa 16 bodova, dok je treći Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb s 18. bodova. Član ŠRK Šoderica Koprivnica Mirko Hanžeković trenutno se nalazi na 7. mjestu s 30 bodova dok je  Hrvoje Kuzmić na 9. mjestu lige s 37 bodova. Hunjadi Mihael iz ŠRD Štuka Donja Dubrava nalazi se na 11. mjestu s 44 boda dok je Danijel Kraljić iz ŠRD Klen Sveta Marija na 14. mjestu s 46 bodova.

Tijekom dva dana natjecanja vremenski uvjeti su bili idealni što je rijetkost za ovo područje jer često pada kiša. Samo natjecanje i ribolov u toj divljini gorskog Kotara uz šum vode s okolnih planina je neopisiv i predivan osjećaj.

Nakon  održana 4. kola lige ista se nastavlja krajem polovicom 5. mjeseca na rijeci Dobri kod Ogulina, a dotad slijede obaveze reprezentacije u kojoj su i koprivnički natjecatelji Kuzmić i Hanžeković. Krajem travnja u Češkoj se održava međunarodni Trout Union kup.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×