25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Udruga Latice

Donirajte stari tekstil i izaberite ručno izrađeni poklon
D

Samom donacijom građani bi učinili dvostruku korist, neškodljivo bi u proces recikliranja odložili tekstilni otpad, odjeću koju više ne koriste i time osigurali Udruzi sirovine za tradicionalne krpene tepihe.

Ne propustite

Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, na natječaju Naš doprinos zajednici, Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, odobrena su sredstva u iznosu 13 tisuća kuna za građansku akciju Tekstil donirati, poklon birati.

Građanska akcija provodit će se u suradnji s učenicima dijamantne eko-škole OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, od 1. travnja do 30. lipnja 2017.

Tijekom akcije, na nekoliko radionica, članovi udruge tkat će platno u društvu učenika četvrtih i petih razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Iz platna nastalog na tkalačkom stanu, šivat će se torbe, jastučnice, nadstolnjaci i slični tradicijski predmeti. Nakon izrade proizvoda, organizirat će se akcija Tekstil donirati, poklon birati, o čemu će građani biti informirani putem mrežnih stranica Latica i Škole te putem letaka.

Građani koji doniraju stari tekstil, moći će zauzvrat uzeti komad tkanine istkane tijekom projekta. U provođenje akcije uključit će se i članovi Koprivničke inicijative volontera i aktivista Udruga Kopriva.

Organizirano prikupljanje tekstila trebalo bi potaknuti građane na problem zbrinjavanja sve veće količine otpadnog tekstila. Samom donacijom građani bi učinili dvostruku korist, neškodljivo bi u proces recikliranja odložili tekstilni otpad, odjeću koju više ne koriste i time osigurali Udruzi sirovine za tradicionalne krpene tepihe. Istovremeno, tkanjem tepiha oživljava se stara tradicijski način izrade tepiha i tkanina.

Udruga Latice konstantnim sudjelovanjem na izložbama i manifestacijama grada Koprivnice doprinosi turističkoj ponudi grada Koprivnice. Također, na taj način ukazuje da osobe s intelektualnim teškoćama postoje, da su integrirane u lokalnoj zajednici te da svojim radom doprinose rastu i razvoju kako svoje organizacije tako i lokalne zajednice.

Zbog svega toga nastala je ideja o pokretanju građanske akcije koja će rezultirati nastankom novih proizvoda – domaćeg platna izrađenog na starinski način. Tako će se članove Udruge kao i njihove mogućnosti još bolje predstaviti lokalnoj zajednici.

Tijekom prvog radnog sastanka predstavnika Udruge Latice i OŠ Antun Nemčić Gostovinski, dogovoreni su detalji provedbe projekta. U akciji će sudjelovati članovi Udruge, učenici četvrtih i petih razreda te njihovi razrednici.

Sastanku su prisustvovale Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge Latice, Ivančica Cvelber, članica Upravnog odbora, Franka Ružić, socijalna pedagoginja i Gordana Gazdić Buhanec ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovniski.

Voditeljica akcije je Mirela Smajić, a izvoditeljica Josipa Rasinec.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×