10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRadicionalna manifestacija

Donosimo kompletan raspored događanja u koprivničkoj Knjižnici povodom Noći knjige 2021.
D

Središnja je tema ovogodišnje manifestacije "Ljekovita moć knjiga".

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović i ove će se godine uključiti u manifestaciju Noć knjige 2021. godine. Riječ je o manifestaciji pokrenutoj 2012. godine kojoj je cilj bio barem na jedan dan govoriti o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga te potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, ali i dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Povod za to je Svjetski dan knjige i autorskih prava  koji se obilježava 23. travnja i Dan hrvatske knjige, 22. travnja. Središnja je tema ovogodišnje manifestacije “Ljekovita moć knjiga”.

U nastavku donosimo kompletan raspored događanja.

 

Online pričaonica i kreativna radionica u suradnji sa Svitanjem / Priču pričamo i Zemlju liječimo! / Čitamo priču: „Sofija Tvrdoglavica, buduća predsjednica“

Četvrtak / 22. 4. 2021. / 10.30 i 13.30 sati / online

 

Online predavanje / Igor Salopek, dr. med. „Utjecaj digitalnih tehnologija na dječji mozak: alarm za uzbunu“

Četvrtak / 22. 4. 2021. / 18.30 sati / online

Predavanje je namijenjeno roditeljima, odgajateljima, učiteljima i ostalim stručnjacima koji se u svom radu bave djecom. Za sudjelovanje potrebna je prethodna prijava putem obrasca: https://tinyurl.com/2kje9ywd.

Više informacija: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/online-predavanje-utjecaj-digitalnih-tehnologija-na-djecji-mozak-alarm-za-uzbunu/

 

Predstavljanje slikovnice / Željka Horvat-Vukelja i Andreja Živko „Magdalenina knjižnica na kotačima”

Petak / 23. 4. 2021. / 10 sati / online

U petak, 23. 4. 2021. s početkom u 10.00 sati održat će se online predstavljanje slikovnice “Magdalenina knjižnica na kotačima” u izdanju Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica. U programu će sudjelovati autorica slikovnice, spisateljica za djecu Željka Horvat-Vukelja i ilustratorica Andreja Živko. Program je namijenjen djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi i svim ostalim zainteresiranim korisnicima. Za sudjelovanje putem Zoom platforme, molimo Vas da prijavite ustanovu, vrtićku skupinu, razred ili se osobno prijavite do 22. 4. 2021. putem online obrasca https://forms.gle/ozJjU7n2dytYAPtXA 

 

Online susret članova čitateljskih klubova za djecu „Čituljko“ iz Koprivnice i „Gutači knjiga” iz Bjelovara

Voditeljice: Ida Gašpar i Vjeruška Štivić

Petak / 23. 4. 2021. / 17 sati / online

 

Premijerno postavljanje promotivnog videa „Knjižnica je više od posuđivanja knjiga – provjerite zašto!“

Petak / 23. 4. 2021. /17.30 / online

U petak, 23. 4. 2021. premijerno će na YouTube kanal Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica biti postavljen promotivni video Knjižnica je više od posuđivanja knjiga – provjerite zašto!. Prije izbijanja pandemije COVID-19 u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica su organizirano dolazile stotine i stotine učenika prvih razreda svih koprivničkih srednjih škola, a knjižničari su odlazili brucošima Sveučilišta Sjever predstaviti usluge, programe i projekte koje im knjižnica nudi kao pomoć u školovanju. Budući da to već više od godinu dana nije moguće, snimljen je video uz pomoć studenata i profesora Sveučilišta Sjever te učenika i profesora Srednje škole u Koprivnici. Svi oni rado su podijelili svoja iskustava u korištenju Knjižnice kako bi pokazali onima koji je još ne posjećuju da je knjižnica puno više od posuđivanja knjiga. Posebna zahvala ide Nikoli Vnučecu i Dominiku Jembreku, studentima 4. godine Medijskog dizajna na Sveučilštu Sjever, na snimanju i montaži.

 

Predstavljanje e-knjige KOPRIVNIČKE PRIČE 1 / sudjeluju autori 10 priča koje su nagrađene ili ušle u uži izbor za nagradu na natječajima „Koprivnički krimić“ i „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“

Petak / 23. 4. 2021. / 18 – 19 sati / online

U petak, 23. 4. 2021. u 18 sati održat će se online predstavljanje e-knjige KOPRIVNIČKE PRIČE 1. Koprivnica sa svojim ulicama, kvartovima i ostalim prepoznatljivim toponimi poprište je radnji deset kratkih priča u prvoj elektroničkoj knjizi koju je u potpunosti pripremila i objavila Knjižnica i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Sudjelovat će autori priča koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na natječajima koprivničke Knjižnice za najbolju kratku kriminalističku priču u 2019. godini i najbolju kratku ljubavnu priču u vrijeme korona virusa u 2020. godini. Objavljivanje ovih kratkih priča autorima će donijeti satisfakciju za uloženi kreativni napor, a svima koji se vole igrati riječima poticaj za javljanje na nove literarne natječaje koprivničke Knjižnice.

 

Magični (biblio)bus

Petak / 23. 4. 2021. / 19 sati / ispred knjižnice

Svi zainteresirani dobrodošli su u Bibliobus koji će stajati na Zrinskom trgu ispred Knjižnice. Bibliobus se može slobodno razgledati uz poštivanje epidemioloških mjera, a djelatnici Bibliobusne službe rado će ih upoznati s pokretnom knjižnicom i njezinim uslugama.

 

Noćna šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel / Vaš vodič: Tomislav Mihac Kovačic, frontman grupe Ogenj

Petak / 23. 4. 2021. / 19.30 -20.30 sati / Stručno-znanstveni odjel, 2. kat/ online

U petak, 23. 4. 2021. u 19.30 sati na neuobičajeni način predstavljamo frontmana grupe Ogenj Tomislava Mihaca Kovačica. On će govoriti o sebi kroz prizmu knjiga koje koristi u Stručno-znanstvenom odjelu, kao i zbirki u kojima se nalazi njegova knjiga poezije Šteroga gladiš on ti ostaja i glazbeni CD-i grupe Ogenj. Očekuje vas dinamična noćna „šetnja“ kroz Stručno-znanstveni odjel uz poznate nam glazbene brojeve grupe Ogenj. Otkrit ćete zanimljivosti o Tomislavu, kao i o mnogima nepoznatom dijelu knjižnice u potkrovlju knjižnične zgrade.

 

Zbog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail strucni@knjiznica-koprivnica.hr, pozivom na broj 048/622-363 (kućni 115) ili mobitel 099 496 1013. „Šetnja“ će se istovremeno moći pratiti putem Facebook Livestrema te će snimka kasnije biti dostupna na YouTube kanalu knjižnice.

Izložbe
Ljekovita moć knjige uz Noć knjige

 

Svi programi provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama i molimo posjetitelje da svoj dolazak na pojedine programe prethodno najave.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu knjižnice: www.knjiznica-koprivnica.hr.

– Produžite rok za vraćanje, rezervirajte ili naručite knjige i pretraživanje literature za školske ili fakultetske radove, javite nam se – poručuju iz Knjižnice.


 

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jutro nakon izbora

[Za ePODRAVINU] Lacković zadovoljan rezultatima izbora: Najslađi mandat je onaj koji dolazi uz podršku preferencijalnih glasova

Jutro nakon parlamentarnih izbora sigurno je dobro za nezavisnog Željka Lackovića, koji se na ovim izborima kandidirao na listi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×