Dožupan Sobota: Pred nama je test demokracije

17:46h
0
090520-sobota-mStari i novi koprivničko-križevački župan Darko Koren nakon nedjeljenih izbora na radnom mjestu pojavio se idućeg dana, njegov novi zamjenik Ivan Pal u sjedištu Županije počet će raditi idućeg tjedna, a i drugi dožupan Darko Sobota dolazak na novo radno mjesto najavio je za ponedjeljak. I dok je Pal zadužen za društvene djelatnosti, Sobota će biti dožupan za gospodarstvo.
Svoje buduće najbliže suradnike Sobota kaže da dobro poznaje te mu je to, kao i Palu, jamstvo uspješnog rada. Ako je vjerovati izrečenom tijekom predizborne kampanje, očekuje da ni u Županijskoj skupštini čelništvo Županije neće imati protivnika, već partnera.

– Mislim da će ovo biti pravi test demokracije i demokratičnosti u našoj županiji. Nikako ne bi bilo dobro da se neki poslovi osporavaju samo zato što nisu u skladu sa stavom stranke koja ima većinu u Skupštini u odnosu na vodstvo Županije. Ako budu glave skupa, kao što se većina njih pozivala prije izbora, siguran sam da će to funkcionirati dobro, na zadovoljstvo svih građana i svih jedinica lokalne samouprave u našoj županiji – rekao je Darko Sobota.
44-ogodišnji Darko Sobota prije izbora na dužnost zamjenika župana bio je vrlo uspješan načelnik Općine Kalinovac u dva mandata.