16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dožupan Pal kritizira odluku o ukidanju dodatnih bodova i pragova za upis u srednje škole
D

Ne propustite

Odluka o ukidanju dodatnih bodova kao i pragova za upis u srednje škole, koje je u ponedjeljak objavio ministar obrazovanja Željko Jovanović, šokirala je mnoge, posebno osmaše i njihove roditelje.

To je, najblaže rečeno, neprihvatljivo, kaže zamjenik župana Ivan Pal:

– Neprihvatljivo da roditelji i učenici 1. 5. saznaju uvjete pod kojima će se upisivati u srednju školu. Dakle, to je nešto nevjerojatnoga. Iako obrazloženje da svoj djeci nisu dostupne sve aktivnosti koje su se bodovale stoji, Pal smatra da se učenicima koji dodatno ulažu u sebe treba omogućiti lakši upis u željena zanimanja, jer se na taj način potiče izvrsnost. A i bodovni prag je imao smisao. Ako nije imao, onda pitamo zašto su bili smijenjeni ravnatelji pred godinu i pol dana ili dvije godine. I mi smo imali u Koprivnici takav slučaj – rekao je Pal.

Bodovni prag je određeni broj učenika usmjeravao prema trogodišnjim školama, a njegovim ukidanjem mnoge od njih će se naći u problemima:

– Na ovaj način se može desiti odljev učenika iz trogodišnjih zanimanja i tehnološki višak u trogodišnjim školama. Da je pravilnik objavljen na vrijeme škole bi se mogle pripremiti za nove uvjete upisa, a i učenici i njihovi roditelji moraju od petog razreda točno znati pod kojim će se uvjetima djeca upisivati u srednju školu.

Naglasivši da prosvjeta mora biti dobro uređena, te da je to relativno spori sustav u kojem se odluke ne mogu donositi naglo, zamjenik župana Pal je zaključio:

– Dakle, ministarstvo radi ad hoc, donosi pravilnike koji ne drže vodu i smatram da zapravo veliki broj ljudi oko ministra i sam ministar naprosto nisu kompetentni. Eto.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×