ODLIČNA VIJEST ZA BUDUĆE MAJKE

DOZNAJEMO Koprivnička bolnica dopustila pratnju na porodu, evo pod kojim uvjetima

U slučaju da pratnja trudnice ima simptome akutne infekcije i/ili pozitivnu epidemiološku anamnezu, nije moguće prisustvovati porodu. 

17:59h
0
ingimage.com

Odlična vijest stiže svim budućim trudnicama koje čekaju na svoj termin za porod, a u vrijeme pandemije koronavirusa, privremeno je bila zabranjena pratnja na porodu.

Kako doznajemo od naše čitateljice, koja nam je ustupila i dobivenu odluku, dozvoljava se kod poroda prisustvovanje supruga ili izvanbračnog partnera, uz uvjet da je tijekom provedenog trijažnog postupka, isti bez akutnih simptoma infekcije, odnosno nema povišenu temperaturu, nema respiratornih simptoma bolesti i negativna je epidemiološke anamneze.

– Pri ulasku u rodilište, tijekom trijažnog postupka trudnice, a koji će provesti dežurna primalja ista će provesti i trijažni postupak pratnje trudnice, odnosno supruga ili izvanbračnog partnera – stoji i obavijesti pacijenticama Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, budućim majkama koje su jedva dočekale ovu odluku.

U slučaju da pratnja trudnice ima simptome akutne infekcije i/ili pozitivnu epidemiološku anamnezu, nije moguće prisustvovati porodu.

Pratnja trudnice, suprug ili izvanbračni partner dužni su tijekom poroda imati na licu, preko nosa i ustiju medicinsku masku i zaštitne naočale te prije ulaska u rodilište obavezni su dezinficirati ruke, kao i pri izlasku iz rodilišta.

Ovaj protokol je usuglašen sa stavovima koordinatora za COVID-19.

Ustupila: čitateljica

čitam...