12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TOČKA GRADSKOG VIJEĆA

Dragutin Feletar bit će počasni građanin Koprivnice, pogledajte popis onih kojima će se uručiti gradske medalje i plakete
D

Gradski vijećnici glasat će o predloženim osobama. Priznanja dobitnicima uručit će se 4. studenog na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice.

Ne propustite

Ispred Gradskog vijeća Grada Koprivnice je 26. sjednica. Jedna od točaka odnosi se na donošenje Odluke o javnim priznanjima.

Priznanje počasnog građanina, kao i ključ Grada Koprivnice, trebao bi dobiti akademik Dragutin Feletar za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture. Rođen je u Velikom otoku 1941., a danas je istaknuti hrvatski geograf, istraživač povijesti sjeverozapadne Hrvatske, a ponajprije Podravine, te demograf i pisac. Afirmirani je društveni i kulturni djelatnik, nakladnik koji je uredio i izdao više od 300 naslova, kao i izdavač stručnih i znanstvenih časopisa.

Između ostaloga, doktorirao je temom o industriji Podravine, 1992. godine postao je redoviti profesor na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, ostvario međunarodnu suradnju, sudjelovao u više od 190 znanstvenih skupova, a bio je i jedan od inicijatora gradnje brze ceste Koprivnica-Križevci-Vrbovec-Zagreb te podravske brze ceste i drugih projekata važnih za Koprivnicu.

Autor je oko 130 znanstvenih i više od 110 stručnih radova, zaslužan je za, otprilike, 75 znanstvenih i stručnih knjiga te više od 23 udžbenika iz geografije za osnovne i srednje škole, kao i fakultete. Od 2016. godine redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pa i glavni urednik najstarijeg časopisa akademija Rad te urednik Zbornika za narodni život i običaje i voditelj Odsjeka za etnologiju HAZU.

Mnogo je toga što se još može nabrojiti, poput činjenice da je Feletar značajno doprinio utemeljenju industrijske geografije u Hrvatskoj, pritom istražujući na koprivničkim primjerima.

Priznanja dobitnicima bit će uručena na svečanoj sjednici

Predloženi su i dobitnici medalja Grada Koprivnice. Bit će uručene Božidaru Kozuliću, Stjepanu Topolku, Vladimiru Krapincu, Darku Lazaru, Branku Blažeku, Đuri Mihoci, Hrvoju Komljenoviću, Ivanu Betlehemu, Krsti Poljaku, Božidaru Vukoniću, Stjepanu Seretinu i Zoranu Matovini za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Marku Greguru za doprinos na području književnosti i književnoj sceni Koprivnice, Stanislavu Lovkoviću za doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta, Gordani Gazdić-Buhanec za doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, Nikoli Sočevu za doprinos i rezultate u dobrovoljnom vatrogastvu, Josipu Juratoviću za doprinos i promociju Koprivnice i Hrvatske u Njemačkoj i Europskoj uniji te Ranku Celiščaku za doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Medalju čine dizajnirana medalja i novčana nagrada u iznosu od deset tisuća kuna.

Dodijelit će se, također, i plakete Grada Koprivnice. Predloženi su Dina Perković za nesebičan humanitarni rad prema potrebitima, Obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa – Tea obitelji Krznarić, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg za doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčice za doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva.

Gradski vijećnici glasat će o predloženim osobama. Priznanja dobitnicima uručit će se 4. studenog na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan svim Martinima!

Martin je današnji slavljenik. Martin je motivirajuća, zabavljena, realistična, pouzdana, neovisna i zgodna osoba.
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×