Druženje Podravine i Dalmacije održano na Šoderici

13:48h
0
soderica

100628-soderica-mGlas Podravine, Društvo za promicanje kulturnog identiteta Podravine te Zadruga veselja i zdravlja zajedničkim su snagama u nedjelju na Šoderici organizirali druženje Podravine i Dalmacije. Ono je trajalo od jutarnjih sati, a započelo je natjecanjem u kuhanju fiša i brodeta, kao i degustacijama kulinaskih majstorija aktualne prvakinje Hrvatske u kuhanju Nikoline Lončar i Zlatka Marinovića, vlasnika i master šefa Nostroma u Splitu.

Nedjeljnji je program bio upotpunjen i svjetskom premijerom igara na pesku, šodru i vodi, a nanatjecatelji su se okušali u igrama s pračkom vu metu, podravski triatlon, oprčim te vu vodu, s potkovom na stupek, vu vodu do kolena, ribu šćapi i slično.

U večernjim je pak satima priređen pravi show program, u kojem se birala Miss gležnja Podravine, i to među najpoznatijim imenima s hrvatske manekenske scene. No među ljepoticama poput Stefani Hohnjec, Aleksandre Grdić, Mie Šlogar i Dvine Meler, titulu je odnijela Splićanka Maja Grudić. Svoje čari otkrio je i naš najpoznatiji bodybulder Pero Tomas, predstavivši se posjetiteljima, dok je čitavu večer goste zabavljao Zodiac band.

– Mi smo kao partneri zamislili da to bude uvod u jedno zabavno, turističko, ekološko i privredno buđenje Podravine, koju treba afirmirati onakvom kakva ona uistinu i jest. A Podravina je navek bila i navek bu prekrasna regija otvorenih, talentiranih, srdačnih i vrijednih ljudi – istaknuo je cjelodnevni voditelj nedjeljnog programa Siniša Cmrk nešto o ciljevima organiziranja tog lijepog druženja, koje je samo prvo u nizu događanja planiranih za ovo ljeto.