20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MNOŠTVO "UKUSNOG" SADRŽAJA

Društvene mreže bit će zatrpane slatkim keksićima, kreće virtualna virovska Prkačijada: “Radimo iz velike ljubavi”
D

Elizabeta Milanović Glavica, voditeljica Turističke zajednice Središnje Podravine, kazala nam je kako su svjesni da virtualna prezentacija manifestacije čiji je esencijalni dio onaj osjetilni - kada kušamo ukusne poslastice - ne može zamijeniti stvarni festival kolača. No, situacija je takva kakva jest, valja joj se prilagoditi.

Ne propustite

Turističke manifestacije diljem svijeta, Hrvatske, pa i Koprivničko-križevačke županije odgođene su uslijed epidemije koronavirusa ili je njihovo održavanje i dalje pod upitnikom. Petak i subotu ispred nas, 8. i 9. svibanj, trebala je tako obilježiti Prkačijada u Virju. No, ona će se ove godine održati u drugačijem obliku – virtualnom.

Elizabeta Milanović Glavica, voditeljica Turističke zajednice Središnje Podravine, kazala nam je kako su svjesni da virtualna prezentacija manifestacije čiji je esencijalni dio onaj osjetilni – kada kušamo ukusne poslastice – ne može zamijeniti stvarni festival kolača. No, situacija je takva kakva jest, valja joj se prilagoditi.

– Od danas do četvrta putem naše Facebook stranice Virovska Prkačijada – International festival of traditional cakes ljude ćemo upoznavati s dosadašnjim godinama, od 2016. do 2019. U petak i subotu imat ćemo imat ćemo nove sadržaje – kazala je E. Milanović Glavica.

Elizabeta Milanović Glavica // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Želja je uključiti što širu publiku koja će dijeljenjem filmova, recepata, omiljenih začina, dječjih crteža i drugih kreativnih radova, kazala je, zatrpati društvene mreže slatkim keksićima. Točka na i ovogodišnje Prkačijade bit će malena, ali slatka nagradna igra. Inače, kompletna ideja, potvrđuje voditeljica, stigla je od načelnika općine Virje Mirka Peroka. Zašto bi ljudi bili zakinuti za Prkačijadu, pitao se.

– Pokazat ćemo koliko srca duše imamo mi kao organizacijski odbor da našu Prkačijadu prezentiramo na drugačiji način – naglašava E. Milanović Glavica, dodavši kako su stupili u kontakt s gostima koji su povodom virovske manifestacije prijašnjih godina stizali u Podravinu te da ponovno daju svoj doprinos.

Usto, prezentirat će nagradu Suncokret ruralnog turizma koji su primili u siječnju.

– Javnost će imati priliku upoznati tko sve radi na Prkačijadi, kako izgleda organizacija, prezentirat ćemo recepte, fotografije, pa i kvizove. Želimo postići interakciju, radimo volonterski iz velike ljubavi prema našoj manifestaciji – zaključila je.

Fotogalerijom u nastavku podsjetimo se kako je Prkačijada izgledala prošle godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super ideja

Legendarni general, podravski heroj dobio mural u Peskima, vide se i đurđevački motivi

Heroj Domovinskog rata, legendardni general i počasni građanin Đurđevca Mladen Markač dobio je svoj mural u kvartu Peski. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×