Savez DND-a

Društvo Naša djeca Virje kreativnim stvaralaštvom obilježilo 70. godišnjicu Saveza

Ove godine Savez društava Naša djeca obilježava 70 godina djelovanja. Tom prilikom raspisan je natječaj u kreativnom natjecanju u stvaralaštvu za sve dobne skupine.

11:36h
0
Foto: Općina Virje

Ove godine Savez društava Naša djeca obilježava 70 godina djelovanja. Tom prilikom raspisan je natječaj u kreativnom natjecanju u stvaralaštvu za sve dobne skupine, i to u nekoliko kategorija: likovna umjetnost, glazbena umjetnost, filmska umjetnost, književnost, primijenjena umjetnost, slastičarstvo, kulinarstvo, botaničke gredice i ostalo.


Nagrađena su tri najbolja rada iz svake dobne kategorije. Nagrade, odnosno svoja djela, za pobjednike su osigurali renomirani hrvatski umjetnici i umjetnice raznih stvaralačkih izričaja. Na radu je trebao biti vidljiv broj 70.

Iz Virja su prijavljeni radovi u tri kategorije. Kategorija književnost (Cindy Bingula i Iva Hrženjak), kategorija slastičarstvo (Martina Laloš i Sanja Hrženjak) i kategorija likovne umjetnosti (Enia Potočnjak, Ela Lončar, Lea Stambolija, Lana Marčinko, Nika Koščak, Lara Brcković, Bianca Matoničkin, Ema Bušić, Magdalena Horvat i Jana Žuškin).

U natjecateljski dio ušla je Cindy Bingula i osvojila prvo mjesto u kategoriji osnovnoškolske dobi, Iva Hrženjak je također osvojila prvo mjesto u kategoriji mladi i Sanja Hrženjak drugo u kategoriji odrasli.

Ovo je veliki uspjeh članova DND-a Virje, jer se radi o natjecanju na nivou Hrvatske.

čitam...