Đurđevac // Uspješna 10. Županijska smotra kazališnih amatera

14:33h
0
Ludens Teatar // foto: arhiva

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u petak i subotu u Đurđevcu je održana 10. Županijska smotra kazališnih amatera.

U programu su sudjelovali Glumišna družina Virje, Gradsko kazalište Đurđevac, Dramski studio Ludens teatra, i to osnovnoškolski uzrast Zaigrano sunce i srednjoškolski uzrast Ljubičasti kišobran, Dramska skupina KUD-a Molve, Dramska skupina KUD-a Grgur Karlovčan iz Kalinovca, te Opojski zvon iz Rasinje.

Stručna komisija, prof. Sanja Nikčević, teatrologinja i kazališna kritičarka i Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazališnu kulturu pri Hrvatskom saboru kulture, odabrali su predstavnika naše županije na 53. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati od 17. do 19. svibnja u Slavonskome Brodu, te najbolje pojedince.

Za najbolju predstavu izabrana je predstava Yugo 45 Glumišne družine iz Virja, uz nominirane Jedinec, dramske skupine KUD-a Molve, te Što mi može virus u izvedbi srednjoškolskog uzrasta dramskog studija Ludens teatra iz Koprivnice. Nagrada za najboljeg redatelja pripala je Ivanu Jakoviću iz Molva, uz nominirane Katarinu Franjo iz Virja te Martinu Treščec iz Ludens teatra.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Mariju Brckoviću iz Virja, uz nominirane Milana Balalu iz Kalinovca i Davora Čižmeškina iz Virja. Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Ani Mariji Hapavel iz Virja uz nominirane Mariju Grabrovec iz Rasinje i Petru Sedlanić iz Ludens teatra.

Najbolju mušku sporednu ulogu ostvario je Karlo Kučanda iz Gradskog kazališta Đurđevac, ispred Ericka Vidovića iz Rasinje i Darka Zvonara iz Kalinovca, a najbolja ženska sporedna uloga je ona Katice Vedriš iz Molva, ispred Ane Markov iz Kalinovca i Antonije Grčić iz Molva. Nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je Tomislavu Ivanoviću iz Virja.

Stručna komisija pohvalila je sve sudionike zbog kvalitetne izvedbe i odabira materijala svih kazališnih skupina.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW