23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
besplatno

Đurđevački klinci kroz Ljetnu školu robotike naučili dizajnirati i programirati robote
Đ

Grad Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je projekt i ove godine podržao sa 30.000,00 kuna.

Ne propustite

Čak 60 osnovnoškolaca i srednjoškolaca uspješno je završilo ovogodišnju Ljetnu školu programiranja i robotike u Đurđevcu. Unatoč specifičnim okolnostima i posebnim epidemiološkim mjerama ove je godine Ljetnu školu programiranja i robotike pohađalo oko 60 učenika koji su uspješno završili školu, a svoje su projekte koji su nastali na nastavi prezentirali u svojim grupama.

Ljetnu školu organizirao je Alternativni autonomni klub kulture (AK46) iz Đurđevca i to već petu godinu zaredom, a u školu su bila upisana djeca od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole.

Profesor Tomislav Ostojić, ujedno i ravnatelj đurđevačke Gimnazije istaknuo je kako su djeca bila podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe su vodili profesori i predavači informatike i tehničkog. Na ovaj način nastoji se promijeniti način učenja, a cilj škole je bio da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da se na taj način pripreme za budućnosti u kojoj će veliki broj radnih mjesta bit povezan upravo s programiranjem i razvojem tehnologije.

– Naglasak je bio na programiranju jer je to pismenost 21. stoljeća. Djeca su mogla naučiti sve od osnova programiranja čipova pa sve do malo naprednijih stvari kao što je učenja Logo-a Pythona i Java programskih jezika. Sva ta znanja će im jako puno koristiti jer naš pristup je baziran na timskom radu bez klasičnih ocjena. Druga stvar je da mi koristimo najnoviju tehnologiju, najnovije robote što samo po sebi privlači djecu i otvara maštu – naglasio je Tomislav Ostojić.

– Imali smo velik broj djece koji već nekoliko godina za redom pohađaju našu školu te već imaju veliko znanje i iskustvo u području programiranja. Neki su se zbilja pokazali kao vrsni kreativnci i programeri, a to je ono o čemu smo pričali na početku kad smo tek prve godine kretali s ovom školom – rekao je Ostojić.

Grad Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je projekt i ove godine podržao sa 30.000,00 kuna.

-Ova ideja je odmah u startu bila prihvaćena i podržana od strane Grada, profesora i roditelja, a završetkom projekta brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti, ali najveći rezultat su zadovoljna djeca i roditelji. Đurđevac je svakako u korak s modernom tehnologijom pa se tako možemo pohvaliti sa novom zgradom Poduzetničkog inkubatora, u vrtić su uvedeni brojni dodatni programi među kojima je i informatika, a svake godine se i škola oprema potrebnom informatičkom opremom. Trenutno se uređuje i prostor Sveučilišta Sjever, tako da će Đurđevac uskoro imati preddiplomski stručni studij računarstva i informatike- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodajmo kako su upisi u školu besplatni za sve učenike zahvaljujući Gradu Đurđevcu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×