RAZVOJ

Đurđevačko gradsko vodstvo prijavilo novi projekt, uredit će se pet kilometara šumskih puteva

Mi se lagano, ali sigurno, pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. U tom pravcu želimo ići i dalje, rekao je gradonačelnik Janči.

11:27h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac prijavio je EU projekt kojim će se urediti pet i pol kilometara šumskih puteva vrijedan 4,2 milijuna kuna, a sufinancirat će se u stopostotnom iznosu.

– Nastavljamo s uređenjem šumskih puteva i to nastojimo u cijelosti financirati iz EU sredstava. Uočili smo i iskoristili raspisanu mjeru za rekonstrukciju šumskih puteva i obuhvatili velik prostor gdje se nalaze šume u privatnom posjedu. Za projekt je jedino ta trasa bila prihvatljiva i odgovarala je uvjetima natječaja. Očekujem da ćemo i u provedbi projekta imati dobru suradnju s vlasnicima šuma, klijeti i oranica na tom području – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Razvoj infrastrukture, nastavio je, temelj je za razvoj turizma.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

– Mi se lagano, ali sigurno, pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. U tom pravcu želimo ići i dalje – dodao je.

Gradsko vodstvo podsjeća da su bespovratnim sredstvima Europske unije asfaltirali nerazvrstanu cestu koja je spojila Mičetinac i Čepelovac.

čitam...