26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
plaćaju mu i odvjetnika

Đurđevčanin Jakupčić, šef Hrvatskih šuma, pored plaće od 29.000 kuna isplaćivao si je raskošne dodatke, pokrenut je postupak Povjerenstva
Đ

Isplaćivao si je godinama božićnice, uskrsnice, regrese za godišnji odmor, stimulacije, te naknadu za III. stup mirovinskog osiguranja.

Ne propustite

Iako ima plaću od 29.500 kuna Krunoslav Jakupčić, rođeni Đurđevačnin, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma kojeg se istražuje u aferi s Josipom Rimac, isplaćivao si je godinama božićnice, uskrsnice, regrese za godišnji odmor, stimulacije, te naknadu za III. stup mirovinskog osiguranja, piše telegram.

No, kao dužnosnik, smatra Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, nema pravo na to, zbog čega su protiv njega pokrenuli postupak. Sumnja se da je prekršio Članak 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, prema kojem je dužnosnicima zabranjeno primiti dodatnu naknadu za poslove obavljanja javnih dužnosti. Do podataka o uplatama Povjerenstvo je došlo analiziravši uplate na Jakupčićevom računu.

Koliku imovinu ima Jakupčić?

Jakupčića je šira javnost upoznala upravo nakon izbijanja afere s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac. Oboje su bili uhićeni u svibnju prošle godine, o čemu smo i pisali. Do tada je Jakupčić već tri godine bio na čelu Hrvatskih šuma. Prije preuzimanja čelne pozicije gotovo cijeli radni vijek proveo je u šumarijama u Đurđevcu, Koprivnici, Repašu i Križevcima.

U imovinskoj kartici, nakon preuzimanja dužnosti, Jakupčić je prijavio dva stana u Zagrebu i jedan apartman u Pirovcu. Jedan od stanova vrijedan je više od milijun kuna, dok se vrijednost drugog procjenjuje na nešto manje od pola milijuna kuna. Apartman u Pirovcu procijenjen je na 435 tisuća kuna. Jakupčić je prijavio da posjeduje i šumu u Kozarevcu i njivu u Maloj Erpenji, te dva dva automobila – Renault Megane iz 2011. i VW Passat iz 2014. godine. Njegova štednja početkom 2017. iznosila je 252.280 kuna, a 2021. dosegla je 360.000 kuna.

Godinama primao dodatne uplate

Jakupčić si je tijekom 2017., 2018. i 2019. isplaćivao božićnice. Svake godine po 1250 kuna. U istom periodu dobio je i po 1250 kuna uskrsnice. U 2018. i 2019. primio je i uskršnje darove vrijedne po 300 kuna, a 2017. i 2018. regres za godišnji po 4050 kuna. Za 2019. isplatio si je i naknadu za III. stup mirovinskog osiguranja u iznosu od 600 kuna.

Koga još povjerenstvo provjerava?

Osim protiv samog Jakupčića, Povjerenstvo je otvorilo postupak i protiv dvojice članova njegove uprave, Igora Fazekaša i Ante Sabljića. I oni su uz plaću dobivali božićnice, uskrsnice, nagrade i regrese.

Telegram je pak nedavno otkrio još jednu pogodnost koju Jakupčić koristi kao šef Hrvatskih šuma. Naime, ta državna tvrtka plaća mu troškove odvjetnika koji ga zastupa u istrazi s Josipom Rimac. Objavljeno je i da je sam Jakupčić donirao Davora Filipovića, HDZ-ovg kandidata na lokalnim izborima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×