POSLOVNI POTHVAT

Dvorac Inkey u Rasinji kupila je Koprivničko-križevačka županija, Koren: Imamo vizije i ambicije za sadržaje koji nedostaju

Sami objekt je pod kulturnom zaštitom što će biti jedan od uvjeta koje će, tvrdi župan, morati poštovati.

18:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevačka županija kupila je dvorac Inkey u Rasinji. Kako je potvrdio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, poslovni pothvat realizirali su prije tri dana. Time je kupljen prostor koji podrazumijeva dvorac, prateće objekte i pet jutara zemljišta. Ukupna vrijednost licitacije, kazao je, iznosila je 410 tisuća kuna.

– Imamo određene vizije i ambicije ondje, uz obnovu, napraviti sadržaje koji županiji nedostaju – rekao je župan Darko Koren.

Objasnio je kako projekt u svojoj početnoj fazi, navevši potrebu za rješavanjem dokumentacije, zatim prenošenje vlasništva te osmišljavanje sadržaja.

– Prostor je zaista velik, može se iskoristiti na brojne načine te povezati s dodatnim prostorima. O tome ćemo razgovarati kada vidimo što sve možemo – dodaje.

Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Sami objekt je pod kulturnom zaštitom što će biti jedan od uvjeta koje će, tvrdi, morati poštovati. Iskazao je nadu kako će kroz dva ili tri mjeseca moći prezentirati koncept prostora.

Inače, dvorac Inkey, stoji na stranicama Turističke zajednice, izgradila je barunska obitelj Inkey. Od 1959. do 1994. godine veća zgrada bila je rezervirana za osnovnu školu, dok su u manjoj smješteni bili mjesni ured i zdravstvena stanica. Zanimljivo je istaknuti kako je gotovo dva stoljeća Rasinja bila u posjedu plemićke obitelji Inkey de Pallin.