16.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zbog gužvi na cesti

EKSKLUZIVNO Križevci kreću u izgradnju zapadne obilaznice grada!
E

Odreagirali smo u dogovoru s građanima da krenemo u određene akcije te počinjemo s projektnim rješavanjem u dogovoru s Hrvatskim cestama, kazuje Rajn.

Ne propustite

Grad Križevci dobit će zapadnu obilaznicu grada!

U gradu sv. Marka pojavila se građanska inicijativa stanara Ulice Branitelja Hrvatske i Ulice Frana Supila koju je potpisalo više od 180 građana, a koji su se žalili da teško žive uz pojačan promet, stoga će Grad pokrenuti gradnju obilaznice.

Vijest o gradnji nam je potvrdio gradonačelnik Mario Rajn.

– Radi se o državnoj prometnici. Inicijativa je otišla i na klubove i na gradsko vijeće, a i mi smo održali sastanak s njima u okviru onog što smo mogli, zbog epidemioloških mjera. Dogovoreno je da ćemo krenuti u financiranje dokumentacije za buduću izgradnju zapadne obilaznice grada. Kad dolazite iz Varaždina pa idete na brzu cestu, tu nastaje problem – rekao nam je Rajn.

Dodaje da je nešto samo ucrtano u prostornom planu.

Mario Rajn // Foto: Sanjin Bojić

– Građani su se, na moje zadovoljstvo, složili da krenemo s izradom dokumentacije, a znamo kako ide proces. Znamo da je i iz smjera Koprivnice značajan pritok prometa na brzu cestu. Ta stavka je otvorena – kazao je gradonačelnik Križevaca.

No obilaznica će ipak morati pričekati, jer je primarni zadatak izgraditi dionicu brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, kako bi oni putnici koji dolaze iz smjera Koprivnice bili brže na brzoj cesti, a to bi bila onda istočna obilaznica grada.

– Odreagirali smo u dogovoru s građanima da krenemo u određene akcije te počinjemo s projektnim rješavanjem u dogovoru s Hrvatskim cestama. U realizaciju se može krenuti tek kad se završi ovo na istočnoj strani. Akcija je to dogovorena s Hrvatskim cestama, a isti model primjenili smo i na budućem rotoru kod Plodina – pojasnio je Rajn.

Osim minornih izmjena u prostornom planu, na nadolazećem križevačkom Gradskom vijeću gradonačelnik će podnijeti izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci tekuće godine, predloženo je donošenje odluke o prodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni Gornji Čret križevačkoj tvrtci Strojomehanika Škledar, kao i potraga za novim koncesionarom parkinga u gradu.

Neizostavna točka na sutrašnjem Gradskom vijeću bit će i rebalans proračuna. Gradsko vijeće Grada Križevaca na rasporedu je u petak 18 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni pir

FOTO/VIDEO Marija i Franjo Pintić zajedno su pola stoljeća, otkrili su nam recept: “Ne treba biti previše dobar, treba biti i oštar”

Prije 50 godina započela je ljubav jednog križevačkog para. Marija i Franjo Pintić bračni su par koji dolazi iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×