8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projektna dokumentacija

Stiže više od pet milijuna kuna za Centar za palijativu, novu Srednju školu za 600 učenika i Centar zaštite i spašavanja
S

Ukupna vrijednost izrade projektno-tehničke dokumentacije za navedene projekte je 5,6 milijuna kuna, a svaki je od strane Ministarstva sufinanciran sa 90 posto iznosa troškova

Ne propustite

Dobre vijesti za kraj tjedna stižu iz Zagreba. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo više od pet milijuna kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tri projekta koja su dio Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

Riječ je o projektima Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli, izgradnje
Srednje škole Koprivnica te izgradnje Centra zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke
županije. Ukupna vrijednost izrade projektno-tehničke dokumentacije za navedene projekte je 5,6 milijuna kuna, a svaki je od strane Ministarstva sufinanciran s 90 posto iznosa troškova.

Prijavitelj projekta Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli je Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek Koprivnica, a cilj je uspostava Centra kroz izgradnju nove energetski učinkovite zgrade u sklopu kompleksa koprivničke bolnice. Centar će pružati sveobuhvatnu zdravstvenu skrb za palijativne bolesnike koristeći alate multidisciplinarnog pristupa kroz stacionarni dio, dnevnu bolnicu i bolnički odjel te ambulante za palijativnu medicinu i liječenje boli.

Izgradnju nove školske zgrade prijavljuje Srednja škola Koprivnica, a u planu je objekt sa sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje, kapaciteta oko 600 učenika. Izgradnjom nove zgrade Srednje škole povećale bi se mogućnosti i stvorili preduvjeti za uvođenje dodatnih sadržaja, izvannastavnih aktivnosti, provođenje izborne nastave, a samim time i kvalitetniji i sadržajniji nastavni proces, bolju povezanost strukovnog obrazovanja i tržišta rada.

Centrom zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, čiji je prijavitelj Koprivničko-križevačka županija, stvorit će se prostorni preduvjeti za rad žurnih službi, a to će biti centralno mjesto djelovanja svih operativnih snaga županije. U planu je da prostor koriste Služba civilne zaštite Koprivnica (Odjel inspekcije i Županijski centar 112), Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije te Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, a dio Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice.

Sredstva su odobrena u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×