0.2 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Žene pokazale što znaju i umiju
Ž

Ne propustite

girl_power-malaPredavanjem o položaju žena u umjetnosti te čitanjem poezije završio je jučer prvi Girl Power, festival ženskog stvaralaštva koji je počeo u subotu 4. listopada otvorenjem izložbe u MMC Kugla, Koprivnica. Riječ je o hvalevrijednom projektu u koji se upustila Udruga za promicanje kultura i prava mladih – Mladi Akcija i Kultura, u našem gradu poznatiji kao M:A:K:.

– Na organizaciji festivala radilo je 15-tak volontera, posebice posljednja dva mjeseca. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, ponajviše odazivom publike, jer bilo je mnogo ljudi iz okolice, ali i udaljenijih mjesta, rekao je Denis Koščak, jedan od organizatora.

U sklopu festivala održane su izložbe slika, fotografija, grafika i skulptura, projekcije filmova, večeri poezije, predavanja, modne revije te koncerti. Na taj su način svoje stvaralaštvo velikom broju zainteresiranih imale priliku pokazati ženske autorice iz raznih dijelova Hrvatske, dok je festival postavio dobre temelje za ostvarenje ciljeva organizatora, a to je da Girl Power u narednim godinama postane prepoznatljiv i jedan od najpoznatijih festivala ženskog stvaralaštva.

– Girl Power ne podrazumijeva ni jednu ideologiju ili opredjeljenje. Radi se isključivo o festivalu koji je posvećen ženskom stvaralaštvu. Razlog zbog kojeg je festival posvećen baš tome je premala zastupljenost žena u medijima i općenito na stvaralačkoj sceni, zaključili su organizatori.

 

Galerija fotografija

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najesti se i napiti

Kobasica 5 eura, kuhano vino oko 2 eura, fritule za 4 eura… Provjerili smo kakve su cijene blagdanske klope u centru Koprivnice

Počelo je blagdansko vrijeme, a to u većini gradova znači neizostavnu ugostiteljsku ponudu prigodnih jela i pića na adventskim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti