6.6 C
Koprivnica
Utorak, 5. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

ERIK KUHA: Bednjanski purek u umaku od gljiva i hajdina kaša, plus isključivo namjenski Chardonnay
E

Ne propustite

U ovom kulinarskom izazovu, s Danijelom Češnjajem zvanim Cifrić i njegovim Kavalirima, imali smo testiranje slušnih i govornih organa, a ne samo okusnih pupoljaka.

Erich i Cifrić, učili su osluškivati ulje na tavi kao što se, kako je Bednjanec zaključio, po prvi put osluškuje pjesma. Također, dečki su na velika usta hvalili kvalitetu starinske selske kuhinje i namirnica naših baka, pa je i chef Erich s nama podijelio jedno zlatno pravilo kuhinje:  
„Pravi Bečki odrezak u najskupljem restoranu, peče se na svinjskoj masti!“

I dok je chef gostu otkrivao svoje trikove, poput onih čišćenja šampinjona i pravila kuhanja hajdine kaše, ovaj je njega upoznavao s čarima tajnovitoga bednjanskoga govora, te se kroz priču o novim materijalima npr. pjesmi  Šoštor, dolazi do zaključka da postoje paralele između bednjaskoga govora i njemačkoga jezika. Kako to i što znači Šoštor? Otkrijte u emisiji!

I zo kroj su noum Kavaliri nekoj zoigrolji vu veselim rugonim Erichovim šurcimi!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Savršeno

Ova dama nosi hit sezone bolje nego itko, pravo je osvježenje na špici

Jesen ne mora biti rezervirana samo za crne, bijele i razne smeđe nijanse, što ipak najčešće viđamo na gradskoj...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×