– Osmijeh na licu otvara sva vrata! – poručuje nam Luki, dok nas uz pošalicu vodi kroz zanimljive i informativne priče o svojim dalekim putovanjima i tamburi koja ga uvijek prati kao vjerni sluga.
Ovom je prilikom Erik sa svojim gostima tzv. Lukalicama, ocem i sinom, Vjekoslavom i Markom Lukancem, izašao iz studija u potrazi za domaćim podravskim ambijentom te otkrio recept za jedno jednostavno, a sočno goričko jelo. U svakom slučaju, ako se dosada niste mogli odlučiti na takav avanturistički podvig, zahvaljujući prizorima od kojih zastaje dah, sada ste zasigurno iz prve ruke dobili priliku i volju naučiti kako se spravlja peka od svinjske koljenice.
Da doživljaj bude potpuniji, pobrinuo se i Marko sa svojom harmonikom, koja je, uz dobro vino, bila posljednji čarobni dodatak pravoj goričkoj hrani i atmosferi.
A za još bolji tek, brk omastite uz prigodnu šaljivu pjesmu o misterioznom nestanku „kobasic z korpice“, koja se nalazi u zbirci pjesama naših gostiju – „Lukalice“.