10.4 C
Koprivnica
Subota, 24. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koprivnički političar

Ernest Forjan mijenja svlačionicu i ulazi u Županijsku skupštinu: Lokalni HDZ ima mnogo mladih, kvalitetnih osoba, ali nismo ni mi iskusniji izlizani
E

Spreman sam se suočiti s pitanjima u vezi brze ceste. Ali kada pričamo o njoj, moramo se vratiti na početak priče i vidjeti gdje je problem i zašto taj proces toliko traje. Na kraju, moramo biti i realni, jer se ti projekti financiraju s nacionalne razine. No, optimističan sam po tom pitanju, kaže Forjan

Ne propustite

Ernest Forjan (HDZ), bio je jedan od najdugovječnijih koprivničkih gradskih vijećnika, no u budućnosti ćemo ga gledati kao člana Županijske skupštine. Kako doznajemo, tamo bi trebao zamijeniti dožupana Darka Sobotu, ujedno i saborskog zastupnika.

Zanimljivo, Forjan pak tvrdi da je za sve saznao iz medija. Ipak, ako se dogodi, kaže da će biti spreman preuzeti novu funkciju.

A u to ne sumnjamo, jer je imao višegodišnji staž u koprivničkom Vijeću. Četiri mandata, odnosno 16 godina, bio je jedan od aktivnijih oporbenjaka i često je svojim pitanjima kidao živce SDP-ovcima i društvu. Međutim, sada ga čeka drugačija uloga, jer će se prikloniti vladajućima i morat će podupirati, podržavati, a ne propitkivati.

– Rekao bih da tu nema neke velike razlike. Bitno je donositi kvalitetne odluke. No, pustimo sad to. Uvijek postoje tijela na kojima se donose odluke, gleda se što je najbolje za grad ili županiju i mislim da neke velike razlike neće biti. Ja ću se uvijek truditi dati najviše od sebe. Uvijek sam takav bio pa će tako će i ostati – kratko je prokomentirao nove okolnosti koje ga čekaju.

Korak naprijed u političkoj karijeri 

Dodaje Forjan da će mu to biti korak prema naprijed u političkoj karijeri, ali ujedno i veća odgovornost, jer je u pitanju cijela županija, a ne grad Koprivnica. Ipak, odgovornosti se ne boji, baš kao ni neugodnih pitanja koja bi ga mogla dočekati. Jedno od njih sasvim je sigurno vezano uz brzu cestu.

Foto: Ivan Balija
Ernest Forjan bio je vrlo aktivan u Gradskom vijeću // Foto: Ivan Balija

– Uvijek sam se spreman suočiti sa svim pitanjima, pa tako i s onima o brzoj cesti. Ali kada pričamo o njoj, moramo se vratiti na početak priče i vidjeti gdje je problem i zašto taj proces toliko traje. Na kraju, moramo biti i realni, jer se ti projekti financiraju s nacionalne razine. No, optimističan sam po tom pitanju. Ta naša brza cesta ima svoj smjer i put i vjerujem da će uskoro biti realizirana – smatra HDZ-ovac.

Zanimljivo, Forjana u posljednje vrijeme nismo vidjeli često u javnosti. Povukao se iz Vijeća i prepustio poziciju mlađim kolegama, a u međuvremenu je i diplomirao na Sveučilištu Sjever. No, kako sam tvrdi, cijelo vrijeme je bio tu negdje, uključen u rad gradskih i županijskih stranačkih tijela. Nekada je bio i kandidat za gradonačelnika, a sada je podržavao Franju Markovića i pratio prilično mali broj glasova koji su dobili na gradskoj razini.

Rezultat na izborima je ocjena prethodnog razdoblja stranke

– Mogu na to gledati s više prizmi, no rezultat na izborima je isključivo ocjena svega onog što je bilo u prethodnim razdobljima. Mi na svojim stranačkim tijelima uvijek možemo raspravljati što je dobro, a što nije, tražiti najbolje kandidate, i smatram da je Marković u tom trenutku bio naše nabolje rješenje. A što se tiče rezultata, matematika je vrlo jednostavna i ne možemo biti prezadovoljni brojkom koju smo dobili – priznao je Forjan.

Rečenicom da je rezultat izbora ocjena svega što se događalo u prethodnom razdoblju, Forjan je na jedan način potvrdio da HDZ već dulje vremena ne stoji dobro u Koprivnici, no smatra da će vrlo brzo pronaći rješenja za bolje modele, a samim time i rezultate. S novim ljudima ili postojećima, pitamo ga.

Forjan u društvu stranačkih kolega // Foto: Matija Gudlin

– U koprivničkom, ali i županijskom HDZ-u, ima puno ljudi koji nisu prisutni ni prepoznatljivi u javnosti, a sve su to kvalitetne osobe. I siguran sam da ćemo pronaći one koji će, uz postojeće, uložiti dodatne napore da imamo što bolje rezultate u budućnosti. Da preciznije odgovorim na vaše pitanje, imamo mnogo mladih u stranci, ali smatram da oni iskusniji mogu dati još mnogo toga, da nisu izlizani – mišljenja je Forjan.

Treba poraditi na ravnomjernijem razvoju Koprivnice

S obzirom na to da je gotovo dva desetljeća bio u Gradskom vijeću, a samim time i izravno uključen u problematiku i razvoj grada, pitali smo ga za kraj je li zadovoljan smjerom kojim ide Koprivnica. Kaže da se grad razvija kao i svaka jedinica lokalne samouprave te veličine, što god mu to značilo.

– Koprivnica je grad koji stoji dobro, ima dosta projekata koji se rade i provode, ali bilo bi još bolje da smo povezani brzom cestom ili boljom prugom. Radi se dobro i na obrazovanju, proračun je jednim dijelom ujednačen, ali bismo svi zajedno trebali poraditi na ravnomjernijem razvoju Koprivnice. Ukratko, zadovoljan sam s jedne strane, ali uvijek se može više i bolje te očekujem i od svojih kolega u Gradskom vijeću da porade na tome da život u Koprivnici bude još kvalitetniji – zaključio je Forjan.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlično

Lijepa brineta očarala na špici modnom kombinacijom, pogledajte samo te čizme

Šećući grdom naišli smo na mladu brinetu koja nas je oduševila jednostavnošću i prirodnom ljepotom. Sviđa nam se što na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×